Πέμπτη 1 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙΙ» - ΧΑΛΚΙΔΑ
Στους εργολάβους και το νταμάρι

Στο λατομείο επεκτείνεται από σήμερα ο αγώνας των εργαζομένων να διασφαλίσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα

Εργαζόμενοι της ΑΓΕΤ περιφρουρούν την πύλη του εργοστασίου στη Χαλκίδα, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων ενάντια στα σχέδια της πολυεθνικής
Εργαζόμενοι της ΑΓΕΤ περιφρουρούν την πύλη του εργοστασίου στη Χαλκίδα, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων ενάντια στα σχέδια της πολυεθνικής
Αποφασισμένοι να διαφυλάξουν τις θέσεις εργασίας και να αποκρούσουν την επίθεση που δέχονται από την εργοδοσία της πολυεθνικής «LAFARGE» είναι οι εργαζόμενοι στην «ΑΓΕΤ Ηρακλής ΙΙΙ» (πρώην «Τσιμέντα Χαλκίδας»), μετά και τη νέα προκλητική απόφαση της επιχείρησης να παραδώσει σε εργολάβους το λατομείο (νταμάρι) προμήθειας πρώτης ύλης από σήμερα, 1η Μάρτη. Με την απόφασή της, η πολυεθνική δίνει ώθηση στους αντεργατικούς της σχεδιασμούς για συρρίκνωση τμημάτων και προσωπικού από τη μια και από την άλλη, για εφαρμογή της πολυειδικότητας, εργολαβοποίηση και της παραγωγής, αντικατάσταση του μόνιμου προσωπικού με στόχο τη μείωση του λεγόμενου εργατικού «κόστους» και τη μεγιστοποίηση των κερδών της.

Μετά την πύλη του εργοστασίου, από σήμερα, ο αγώνας ενάντια στην εργολαβοποίηση μεταφέρεται και στο νταμάρι της επιχείρησης, όπου από το ξημέρωμα θα οργανωθεί η περιφρούρηση για την προάσπιση της εργασίας των 52 τσιμεντεργατών που δουλεύουν στο λατομείο, για πάνω από μια 2ετία οι περισσότεροι. Σε έκτακτη συνεδρίασή του το ΔΣ του σωματείου, αφού συζήτησε την κατάσταση που διαμορφώνεται, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας για την ερχόμενη Δευτέρα 5 Μάρτη, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας έχει συγκαλέσει σύσκεψη φορέων και σωματείων.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα του συντονισμένου αγώνα με τα άλλα σωματεία του ομίλου της ΑΓΕΤ Ηρακλής, αφού τα «τύμπανα» της εργοδοτικής πολυεθνικής επίθεσης έχουν χτυπήσει προ πολλού και για τους άλλους εργασιακούς χώρους. Επιβάλλεται ακόμα ο αγώνας των εργαζομένων να βγει και έξω απ' το Τσιμεντάδικο, στους δρόμους της Χαλκίδας, να γίνει υπόθεση όλης της εργατικής τάξης.

Εκφράζοντας έμπρακτα τη συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣ, Σοφία Ντούρου και Αντρέας Τσανιός, κατέθεσαν σχετικό ψήφισμα στη χτεσινή συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ