Τρίτη 6 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
«Βήματα» προς πολιτική εκτόνωση

ΒΗΡΥΤΟΣ.--

Πολύ κοντά σε επίτευξη συμφωνίας που θα οδηγήσει σε αποκλιμάκωση της πολιτικής κρίσης που ταλανίζει τη χώρα από τις αρχές Δεκέμβρη βρίσκονται η κυβέρνηση Σινιόρα και η αντιπολίτευση. Αυτό υποστήριζαν χτες πηγές που πρόσκεινται τόσο στη μία όσο και στην άλλη πλευρά.

Με βάση αυτές τις πηγές, οι δύο πλευρές φαίνεται να καταλήγουν στη σύσταση διμερών επιτροπών που θα εξετάσουν όλα τα σημεία - αγκάθια που έχουν οδηγήσει στην κρίση. Δύο από τα κυρία θέματα συζήτησης φέρονται να είναι η σύσταση του διεθνούς δικαστηρίου για τη δολοφονία Χαρίρι ή ο ρόλος της αντιπολίτευσης και το δικαίωμα βέτο που ζητά σε μια ενδεχόμενη νέα κυβέρνηση.

Σύμφωνα, πάντα, με τις διαρροές αυτές, κομβική στη διαμόρφωση «θετικού κλίματος» ήταν η συνάντηση του Ιρανού Προέδρου Αχμαντινετζάντ με τον Σαουδάραβα βασιλιά, το Σαββατοκύριακο, στο Ριάντ. Και αυτό γιατί η οικογένεια Χαρίρι καθώς και άλλα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Σινιόρα έχουν στενότατες σχέσεις με τη σαουδαραβική βασιλική οικογένεια ενώ από την άλλη πλευρά, η «Χεζμπολάχ» που είναι και ο κύριος κορμός της αντιπολίτευσης σχετίζεται, και λόγω ίδιου δόγματος - σιίτες - με την Τεχεράνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ