Πέμπτη 8 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Συλλήψεις, επιχειρήσεις, απώλειες

ΚΑΜΠΟΥΛ.- Ανδρες της υπό αμερικανική διοίκηση κατοχικής δύναμης και του αφγανικού δοσιλογικού στρατού συνέλαβαν 11 φερόμενους ως «τρομοκράτες» και κατέσχεσαν οπλισμό και πυρομαχικά σε δύο επιδρομές τους στο ανατολικό τμήμα της φλεγόμενης, από τον ατέλειωτο πόλεμο, χώρας.

Οι κατοχικές/δοσιλογικές δυνάμεις διεξήγαγαν τις επιδρομές στη Χοστ και την Τζαλαλαμπάντ. Δεν αναφέρθηκαν απώλειες. Οι κατοχικοί και οι αντίπαλοί τους - ταλιμπάν, ισλαμιστές, οπαδοί του Χεκματιάρ, μέλη του νεφελώματος αλ Κάιντα, φύλαρχοι - αναμένεται να κλιμακώσουν τη δράση τους καθώς λιώνουν τα χιόνια.

Το βράδυ της Τρίτης, έγινε γνωστό ότι ένας ακόμη κατοχικός, Καναδός στην εθνικότητα, έπεσε νεκρός από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται ο σάλος μετά τις απανωτές σφαγές αμάχων από τους κατοχικούς και την απόπειρα απόκρυψής της με την καταστροφή οπτικού υλικού δημοσιογραφικής ομάδας του «Ασοσιέιτεντ Πρες». Φωτογράφος είπε ότι στρατιώτες που είχαν καταγραφεί να ανοίγουν μαζικό πυρ εναντίον αμάχων μετά από επίθεση αυτοκτονίας απείλησαν την ομάδα: «Σβήστε τις», είπαν, «ή θα σβήσετε εσείς». Εκπρόσωπος των κατοχικών δυνάμεων χαρακτήρισε την ενέργεια απολύτως «δικαιολογημένη». Η «ελευθερία» (να δολοφονείς αμάχους ατιμώρητος) στα καλύτερά της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ