Πέμπτη 8 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΟΥΑΔΟΡ - ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ
Ξεκινά το καραβάνι της ειρήνης

ΚΙΤΟ.--

Η οργανωτική επιτροπή της διεθνούς Διάσκεψης για την κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων κήρυξε χτες την έναρξη του «Καραβανιού των Γυναικών για την Ειρήνη», που θα ξεκινήσει σήμερα Πέμπτη από το Κίτο και θα καταλήξει στην παράκτια πόλη Μάντα, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη αμερικανική βάση στο Εκουαδόρ.

Οι 400 και πλέον συμμετέχοντες στη διάσκεψη, που απέρριψαν την πολεμοχαρή πολιτική των ΗΠΑ, θα συμμετάσχουν στο καραβάνι, που θα κάνει δέκα σταθμούς, μεταξύ άλλων στις πόλεις Σάντο Ντομίνγκο, Τσόνε, Μοντεκρίστι και Πορτοβιέχο πριν φθάσει στη Μάντα.

Εκεί θα γίνει μια διαδήλωση κατά της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή και υπέρ της απόφασης του προέδρου Ραφαέλ Κορέα να μην ανανεώσει τη συμφωνία «φιλοξενίας» των βάσεων στο έδαφος του Εκουαδόρ.

Οι κινητοποιήσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της αναζήτησης μιας διεθνούς διαδικασίας για μια δίκαιη ειρήνη και εναλλακτικών λύσεων στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, σύμφωνα με τους οργανωτές της Διάσκεψης.

Στις εκδηλώσεις στο Εκουαδόρ συμμετέχει επίσης ο Θανάσης Παφίλης, ΓΓ του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ