Παρασκευή 9 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΓΙΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΩΝ
Να σταματήσει τώρα το τζογάρισμα

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες με αφορμή την υπόθεση του ΤΕΑΔΥ

Η αντιπροσωπεία των ταξικών συνδικάτων στο υπουργείο
Η αντιπροσωπεία των ταξικών συνδικάτων στο υπουργείο
Την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που όπως και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ, τζογάρουν τα αποθεματικά των Ταμείων των εργαζομένων, κατήγγειλαν εκπρόσωποι ταξικών συνδικάτων με παράσταση διαμαρτυρίας που έκαναν χτες στο υπουργείο Απασχόλησης. Σε υπόμνημα που παρέδωσαν στο γενικό γραμματέα του υπουργείου (καθορίστηκε συνάντηση με τον υπουργό την ερχόμενη Πέμπτη), επισημαίνουν ότι το σκάνδαλο με τη χρηματιστηριακή «Ακρόπολις» και το ΤΕΑΔΥ, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που παραδίδει τα αποθεματικά των Ταμείων βορά στο τραπεζικό σύστημα και τις χρηματιστηριακές υπηρεσίες. Οι μίζες, σημειώνεται, αποτελούν γέννημα αυτής της πολιτικής και θα υπάρχουν όσο θα συνεχίζεται, ανεξάρτητα αν βρίσκεται η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τα Ταμεία έχασαν την τριετία 1999 - 2002, το ποσό των 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, μέσω της μείωσης της αξίας των μετοχών. Ενώ η καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχει υπολογιστεί στα 25 τρισεκατομμύρια ευρώ, μέσω της μη απόδοσης νομοθετημένων πόρων, τις εισφοροαπαλλαγές στην εργοδοσία και τη συγκάλυψη της εισφοροκλοπής.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα απαιτεί: Την άμεση διαλεύκανση και την απόδοση ευθυνών όπου και αν βρίσκονται. Αμεση απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από το χρηματιστήριο, κάλυψη των απωλειών από το κράτος. Απόδοση των οφειλών του κράτους προς το ΙΚΑ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία. Να σταματήσει η γάγγραινα των εισφοροαπαλλαγών και της παραγραφής των οφειλών της εργοδοσίας. Εξυγίανση και διαφάνεια (στο βαθμό που μπορεί να υπάρξει σήμερα), στη διαχείριση των Ταμείων και άλλα.

Ζητάνε ...κανόνες στον τζόγο!

Η απάντηση που έδωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Κόντος στους εκπροσώπους των ταξικών συνδικάτων, αλλά και οι τοποθετήσεις της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ και του προέδρου της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλου, που την ίδια ώρα έδιναν συνέντευξη Τύπου για το θέμα του ΤΕΑΔΥ, είχαν ακριβώς το ίδιο περιεχόμενο: όλοι τους αποδέχονται το τζογάρισμα της περιουσίας των Ταμείων, δηλαδή των εργαζομένων και επιμένουν να ισχυρίζονται ότι αυτό μπορεί να γίνει τάχα με κανόνες. Σ' αυτό το πλαίσιο, στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ζητήθηκε και η παραίτηση του προέδρου του ΤΕΑΔΥ. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει ότι οι «κοκοραμαχίες» μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε όλα τα επίπεδα είναι για το «θεαθήναι» και μόνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ