Παρασκευή 9 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μήνυμα κλιμάκωσης προς κάθε κατεύθυνση

Αποψη από τη συγκέντρωση του Πειραιά
Αποψη από τη συγκέντρωση του Πειραιά
Ηχηρό μήνυμα αντίστασης και αγώνα έστειλαν χτες το απόγευμα οι εργαζόμενοι της Πειραιώτικης περιφέρειας, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, με μια μαζική, δυναμική διαδήλωση που «σήκωσε στο πόδι» το πρώτο λιμάνι της χώρας. Εργάτες της στεριάς και της θάλασσας, με τον τόνο να δίνουν η εργαζόμενη νεολαία, οι φοιτητές, αλλά και οι γυναίκες που είχαν συγκροτήσει ένα από τα μαζικότερα μπλοκ της κινητοποίησης, ανταποκρινόμενοι μαζικά στο αγωνιστικό προσκλητήριο της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ, με τα πανό και τα συνθήματά τους, διατράνωσαν την απόφασή τους να κλιμακώσουν τη μάχη για αυξήσεις στους μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους, για Παιδεία και Υγεία ταγμένες στην υπηρεσία του λαού. Ταυτόχρονα, αυτό το μαζικό αγωνιστικό «παρών» ήταν και προμήνυμα ότι η απεργία της 29ης Μάρτη θα αποτελέσει έναν από τους μεγάλους σταθμούς στην κλιμάκωσης της πάλης.

Ομως, σαφές ήταν το μήνυμα όλου αυτού του εργατόκοσμου και προς τον εργοδοτικό, κυβερνητικό συνδικαλισμό. Η αγωνιστική κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το οποίο παραμένει ακόμα έναν περίπου μήνα μετά το εκλογοαπολογιστικό του συνέδριο χωρίς προεδρείο, επειδή σε αγαστή σύμπνοια οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ μεθοδεύουν τον αποκλεισμό των ταξικών δυνάμεων από τη θέση του προέδρου, κόντρα στη θέληση των εργαζομένων του Πειραιά που ανέδειξαν την αγωνιστική παράταξη της ΔΕΣΚ σε πρώτη δύναμη.

Ομιλητές στη συγκέντρωση ήταν ο Κώστας Κάπας από την καπνοβιομηχανία «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ», ο Θανάσης Ευαγγελάκης γραμματέας β' της ΠΕΜΕΝ και μέλος της διοίκησης του ΕΚΠ και η Ελσα Ζαμπέτα μέλος της διοίκησης της Ενωσης Λογιστών και επίσης μέλος της διοίκησης του ΕΚ Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ