Παρασκευή 9 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με μπούσουλα τις σύγχρονες ανάγκες

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη
Ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, διεκδίκησαν εργάτες, εργάτριες, νεολαίοι φοιτητές και εργαζόμενοι, που χτες βράδυ αντάμωσαν κάτω από τις σημαίες των ταξικών συνδικάτων, κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ στο Αγαλμα του Βενιζέλου και πορεύτηκαν πλάι πλάι, μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Ο εργάτης και η εργάτρια, με τα παιδιά τους, τους φοιτητές, και οι συνταξιούχοι, διαμήνυσαν πως μετατρέπουν την οργή σε αγώνα κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, ενάντια σ' αυτούς που τους κλέβουν τη ζωή και το μέλλον. Εκεί ήταν οι απολυμένοι των κλειστών εργοστασίων από τους κλάδους που εξαφανίζονται (Ιματισμό, Δέρμα, Καπνεργοστάσια), εμποροϋπάλληλοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Εκεί και οι φοιτητές και οι σπουδαστές που τους προορίζουν αύριο να γρασάρουν τις μηχανές κερδοφορίας του κεφαλαίου. Ιδιαίτερα μαζική και μαχητική ήταν η παρουσία των γυναικών που κατέχουν την πρωτιά στην ανεργία, στη μερική απασχόληση, στην κακοπληρωμένη εργασία. Πίσω από τα πανό των συνδικάτων τους αλλά και από τα πανό των Συλλόγων μελών της ΟΓΕ απαίτησαν μόνιμη και σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα.

Στη συγκέντρωση μίλησε η Σ. Καλαντίδου, πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων και στέλεχος του ΠΑΜΕ. Κάλεσε τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν τη μάχη για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας των ταξικών συνδικάτων στις 29 του Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ