Παρασκευή 9 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σχέδιο διαμόρφωσης μισθοφορικού στρατού

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του Β. Μεϊμαράκη

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ υπογραμμίζει σχετικά με τις δηλώσεις του Β. Μεϊμαράκη για την υποχρεωτική στράτευση στα 18 και την εθελοντική στράτευση των γυναικών:

«

Η μείωση της θητείας αποδεικνύεται πως έγινε για να υλοποιηθεί το σχέδιο διαμόρφωσης μισθοφορικού στρατού.

Η κυβέρνηση με την υποχρεωτική στράτευση στα 18, την εθελοντική στράτευση των γυναικών σε συνθήκες υψηλής ανεργίας, καθώς και τη νέα αύξηση κατά 15.000 του αριθμού των μόνιμων οπλιτών - μισθοφόρων (ΕΠΟΠ), επιδιώκει την αναπροσαρμογή του ελληνικού στρατού στις ανάγκες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Στοχεύει στη διαμόρφωση ενός μισθοφορικού στρατού, ικανού να συμμετέχει πιο ενεργητικά σε πολλαπλές επιθετικές αντιλαϊκές δράσεις μέσα και έξω από τα σύνορα, σε πολέμους και δυνάμεις κατοχής, όπως σήμερα στο Αφγανιστάν, στο Κόσσοβο και αλλού και όχι για τις πραγματικές αμυντικές ανάγκες της χώρας.

Η νεολαία και οι γυναίκες πρέπει να απορρίψουν τα σχέδια της κυβέρνησης, να απαιτήσουν την επιστροφή των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές, να απεγκλωβιστεί ο στρατός και η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ