Σάββατο 10 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 29 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ
Κορυφαίος σταθμός στη μάχη των Συμβάσεων

Μετά τα προχτεσινά συλλαλητήρια, όλα τα σφυριά χτυπούν για την επιτυχία της απεργίας. Νέες κατακτήσεις στη Ζώνη

Από το προχτεσινό συλλαλητήριο στην Αθήνα
Από το προχτεσινό συλλαλητήριο στην Αθήνα
Στον απόηχο των προχτεσινών συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα και με στόχο να αξιοποιηθεί στο έπακρο η «μαγιά» που δημιούργησε το πλατύ άνοιγμα και η συζήτηση με χιλιάδες εργάτες και υπαλλήλους στους τόπους δουλιάς, οι ταξικές δυνάμεις ρίχνονται πιο αποφασιστικά στη μάχη για την οργάνωση της απεργίας που έχουν κηρύξει για τις 29 του Μάρτη Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και σωματεία που παλεύουν μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ. Η απεργία αποτελεί κορυφαίο σταθμό του αγώνα για την υπογραφή ικανοποιητικών συμβάσεων, σε μια περίοδο που η επιθετικότητα του κεφαλαίου και των κομμάτων της οξύνεται σε όλα τα μέτωπα.

Θετική εξέλιξη για τους Ηλεκτρολόγους

Την αναγκαιότητα να πλατύνει το μέτωπο των εργαζομένων που παλεύουν μέσα από τα ταξικά συνδικάτα, επιβεβαιώνουν και τα αποτελέσματα από τη δύσκολη και σύνθετη μάχη των συμβάσεων που δίνουν χιλιάδες συνάδελφοί τους με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Οπως για παράδειγμα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, όπου, μετά από αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις, «έκλεισε» η Συλλογική Σύμβαση των Ηλεκτρολόγων Πλοίων με αύξηση 9%. Ετσι το μεροκάματο στους τεχνίτες διαμορφώνεται στα 85 ευρώ από 78 και στους βοηθούς στα 70,74 ευρώ από 63,74. Ταυτόχρονα, με τη Σύμβαση αυτή ικανοποιήθηκαν και θεσμικά αιτήματα που αφορούν τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, όπως μέτρα προστασίας τους καλοκαιρινούς μήνες και συγκεκριμένα παύση εργασιών από τους 36 βαθμούς θερμοκρασία.

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Μάκης Κυριακόπουλος: «Ο κλάδος συσπειρωμένος στο ταξικό σωματείο τους αγωνίζεται όχι μόνο για την υπεράσπιση, αλλά και διεύρυνση των κατακτήσεών τους. Η Σύμβαση που υπογράψαμε, από τις πιο ικανοποιητικές όχι μόνο σε επίπεδο Ζώνης, αλλά και ευρύτερα, αποτελεί για μας ένα ακόμα όπλο για να κλιμακώσουμε παραπέρα τον αγώνα μας συντονισμένα με τους άλλους κλάδους της Ζώνης, αλλά και όλους τους εργαζόμενους, ενάντια συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική, με σταθμό την απεργία στις 29 Μάρτη».

Στις τράπεζες

Την ανάγκη ανάπτυξης αγώνων και συντονισμού με άλλους κλάδους ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής, ανέδειξε και στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα. Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε την κήρυξη απεργίας στις 29 Μάρτη με το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ.

Οι ταξικές δυνάμεις, αναφερόμενες στην ένταξη ενός ακόμα ταμείου (ΛΑΚ) των εργαζομένων της Τράπεζας Αττικής στο ΙΚΑ και το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ), επισήμαναν ότι η εξέλιξη αυτή είναι μέρος της εντεινόμενης αντεργατικής επίθεσης της κυβέρνησης της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να διευκολύνει τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις. Ενώ επέκριναν την πλειοψηφία της ΟΤΟΕ, που με την τακτική της στρώνει το έδαφος για την εφαρμογή αυτών των πολιτικών. Την πρόταση απέρριψε η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ, που αποφάσισε να καταφύγει σε αποσπασματικές καταγγελίες και στην προσφυγή σε νομικά μέσα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ