Σάββατο 10 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΖΑΒΕΝΤ ΑΣΛΑΜ
Τη μη έκδοσή του πρότεινε ο εισαγγελέας

Στο δικαστήριο κατέθεσαν ως μάρτυρες δύο κατάδικοι των φυλακών Τρικάλων!

Με βάση τις καταθέσεις δύο καταδίκων Πακιστανών που εκτίουν πολύχρονες ποινές κάθειρξης για κακουργήματα στις φυλακές των Τρικάλων, επιχειρήθηκε να εκδοθεί στη χούντα του Μουσάραφ ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα Τζαβέντ Ασλάμ, ο άνθρωπος που αποκάλυψε το σκάνδαλο με τις απαγωγές 28 Πακιστανών στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2005.

Παρόλο που το Γενάρη του 2007 το Συμβούλιο Εφετών με ομόφωνη απόφαση και μάλιστα κατόπιν πρότασης του εισαγγελέα της έδρας είχε απορρίψει το αίτημα των πακιστανικών αρχών για την έκδοση του Τζ. Ασλάμ, ο εισαγγελέας εκδόσεων άσκησε έφεση κατά του απαλλακτικού βουλεύματος και χτες συζητήθηκε η αναίρεση στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Το Συμβούλιο Εφετών είχε εκτιμήσει ότι δε στοιχειοθετείται η κατηγορία της διακίνησης μεταναστών από το Πακιστάν στην Ελλάδα που αποδόθηκε στον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας.

Πάντως, το δικαστήριο χτες απέρριψε το αίτημα να μην εξεταστούν οι δύο μάρτυρες κατάδικοι, εκ των οποίων ο ένας εκτίει ποινή κάθειρξης έξι ετών και ο άλλος οκτώ ετών. Ιδιαίτερη εντύπωση προξένησε ο ανορθόδοξος τρόπος με τον οποίο έγιναν οι καταθέσεις των δύο κατάδικων μαρτύρων στις φυλακές Τρικάλων. Μάλιστα, ο ένας είπε ότι έδωσε την κατάθεση στο γραφείο του διευθυντή των φυλακών Τρικάλων με την παρουσία αστυνομικού του Πακιστάν, ενώ ο άλλος ανέφερε ότι κατέθεσε παρουσία του πρώτου γραμματέα της πρεσβείας!

Μάρτυρας υπεράσπισης του Τζ. Ασλάμ κατέθεσε ο Στρ. Κόρακας, μέλος της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης», ο οποίος εξέφρασε την έκπληξή του προς το δικαστήριο που δέχτηκε να καταθέσουν δύο υπόδικοι Πακιστανοί. Ο Στρ. Κόρακας σημείωσε ότι τα προβλήματα για τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας άρχισαν από τη στιγμή που κατήγγειλε τις απαγωγές των συμπατριωτών του από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες με την ανοχή ή και συνεργασία των ελληνικών μυστικών αρχών. Ο Στρ. Κόρακας πρόσθεσε ότι το καθεστώς του Μουσάραφ ζήτησε την έκδοση του Τζ. Ασλάμ για να κλείσει το στόμα του αλλά και για να τρομοκρατήσει τους συμπατριώτες του, ώστε να μην αποκαλυφθεί το σκάνδαλο με τις απαγωγές. Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν επίσης οι Α. Μουσιώνης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γρ. Φελώνης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, Δ. Τσίφλη από τη Διεθνή Αμνηστεία κ.ά.

Η απόφαση θα εκδοθεί στις 13 Μάρτη, ενώ ο αντεισαγγελέας Φ. Μακρής πρότεινε να απορριφθεί η έφεση λόγω αμφιβολιών, καθώς δεν πρέπει να είναι βάσιμες οι μαρτυρίες των δύο καταδίκων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ