Σάββατο 10 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΕΡΡΕΣ
Συνεχίζουν τον αγώνα

Για δεύτερη μέρα χτες οι αγρότες των Σερρών που μαζικά ξαναβγήκαν στους δρόμους με τα τρακτέρ τους, παρέμεναν στην Εθνική Οδό Σερρών - Προμαχώνα και κατά διαστήματα απέκλειαν το δρόμο που οδηγεί στα σύνορα. Οπως έλεγαν, στον αγροτικό κόσμο του νομού επικρατεί αγωνία και αβεβαιότητα για το μέλλον του κλάδου, τονίζοντας ότι αγωνίζονται για το δικαίωμα επιβίωσης των οικογενειών τους.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης οι παραγωγοί των Σερρών που είχαν παρατάξει στην Εθνική Οδό πάνω από 300 τρακτέρ άρχισαν να κατευθύνονται προς τα σύνορα. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρατάχθηκαν πριν τον κόμβο του Σιδηροκάστρου για να τους εμποδίσουν να προχωρήσουν. Στην περιοχή προκλήθηκε για αρκετή ώρα ένταση και αψιμαχίες μεταξύ αγροτών και αστυνομικών. Τελικά, οι αγρότες, ακολουθώντας παρακαμπτήριους δρόμους, κατόρθωσαν να φθάσουν γύρω στις τέσσερις το απόγευμα της Πέμπτης στον κόμβο του Νέου Πετριτσίου και στην εκεί γέφυρα του Στρυμόνα.

Χτες οι αγρότες προχώρησαν σε πολύωρους αποκλεισμούς του δρόμου προς το τελωνείο του Προμαχώνα και όπως τόνιζαν θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους αν δεν υπάρξει δέσμευση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ότι θα ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματά τους, που είναι η μείωση του εισοδήματός τους καθώς και η καθυστέρηση της καταβολής των επιδοτήσεων και των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές.

Με ανακοίνωσή της η ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ χαιρετίζει τους αγρότες που βρίσκονται με τα τρακτέρ τους στον Προμαχώνα, που κόντρα στην επιχείρηση αποπροσανατολισμού και την καλλιεργούμενη μοιρολατρική αποδοχή του αφανισμού τους προχωράνε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, και τους καλεί στο στόχαστρο του αγώνα τους να βάλουν την ΚΑΠ, την πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Σήμερα κλιμάκιο της ΝΕ Σερρών θα επισκεφθεί τους αγρότες στα μπλόκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ