Σάββατο 12 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
ΟΧΙ στον τζόγο τα αποθεματικά

Ανακοίνωση - καταγγελία των συνταξιουχικών οργανώσεων

«Οι Ομοσπονδίες μας διαμαρτύρονται έντονα και απαιτούν να αποσυρθούν αμέσως τα αποθεματικά από τον τζόγο και να αναπληρωθεί η απώλεια», τονίζεται σε ανακοίνωση-καταγγελία των Συνταξιουχικών Ομοσπονδιών ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - Δημοσίου, επισημαίνοντας: «Οι ανησυχίες που εκφράσαμε με την τοποθέτηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων στον τζόγο του χρηματιστηρίου, με την αγορά μετοχών καθώς και την ΑΕΔΑΚ, πολύ σύντομα επαληθεύτηκαν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, ιδρώτας και αίμα δεκάδων χρόνων, ελπίδα και στήριγμα συνταξιούχων και εργαζομένων, έγιναν "φύλλο και φτερό", αφού καταληστεύτηκαν από τους χρυσοκάνθαρους της οικονομικής ολιγαρχίας».

«Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα - συνεχίζει η ανακοίνωση - η χρηματιστηριακή αξία των μετοχών τον περασμένο Οκτώβρη ήταν 1.728 δισ. δρχ. και τώρα έπεσε στα 1.195 δισ. δρχ. Μιλάμε για απώλεια πάνω από 530 δισ. δρχ. Για το θέμα κινήθηκε ο εισαγγελέας για προκαταρκτική εξέταση. Οι υπεύθυνοι είναι γνωστοί. Είναι η κυβέρνηση και αυτοί που πήραν τις σχετικές αποφάσεις στα ΔΣ των ασφαλιστικών ταμείων μας.Ευθύνη έχουν και η ΝΔ και ο ΣΥΝ που υποστήριξαν την τοποθέτηση των αποθεματικών στον τζόγο. Σοβαρότατες είναι και οι ευθύνες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και πρέπει να λογοδοτήσουν στους εργάτες και τους συνταξιούχους.

Ακόμα, οι Ομοσπονδίες μας θα εξετάσουν το ζήτημα με τους νομικούς της για να δούμε τι ένδικα μέσα μπορούμε να ασκήσουμε».

Τέλος, οι συνταξιουχικές οργανώσεις καλούν τους συνταξιούχους «σε κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους και να πάρουν μέρος μαζικά, αγωνιστικά στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζει το ΠΑΜΕ στις 24 του Αυγούστου και στις 2 του Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ , για να ματαιώσουμε τα σαρωτικά μέτρα κυβέρνησης και βιομηχάνων στην κοινωνική ασφάλιση και στα εργασιακά δικαιώματα, που μας γυρίζουν πίσω στο Μεσαίωνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ