Πέμπτη 15 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα μεγάλα διλήμματα

Το 1ο Συμπόσιο των Επτά Σοφών του Κόσμου θα γίνει στις 11 και 12 Μάη 2007 στην Αθήνα και στους Δελφούς, ανακοίνωσε χτες σε συνέντευξη Τύπου η Οργανωτική Επιτροπή, υπογραμμίζοντας ότι η «αναβίωση του θεσμού θα δράσει καταλυτικά στην οικοδόμηση μιας ευρύτερης, ομαλής και ειρηνικής πανανθρώπινης κοινωνίας».

Τα συνέδριο είναι αφιερωμένο στην καρδιαγγειακή χειρουργική και εφτά διάσημοι καρδιοχειρουργοί θα μοιραστούν, όπως αναφέρθηκε, με το κοινό τη «σοφία» τους, όσον αφορά τα επιτεύγματα, τις προκλήσεις και τα διλήμματα του σύγχρονου κόσμου.

Σίγουρα η σοφία από τα επιστημονικά επιτεύγματα αποτελεί εφόδιο για την κοινωνική πρόοδο και την ευεργεσία του ανθρώπου. Συνάμα όμως τα επιτεύγματα αυτά έγιναν και μέσο της εμπορευματοποίησης του αγαθού της υγείας, από το οποίο οι επιχειρήσεις αποκομίζουν τεράστια κέρδη, καμαρώνοντας τις μετοχές τους στα ταμπλό των χρηματιστηρίων.

Είναι και αυτό ένα από τα μεγάλα διλήμματα της εποχής και σίγουρα η γνώμη των «σοφών» - αν το προσεγγίσουν - θα παρουσιάσει ενδιαφέρον...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ