Πέμπτη 15 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ανενεργός!

Του Σπύρου Ορνεράκη (από τα «Νέα»)
Του Σπύρου Ορνεράκη (από τα «Νέα»)
Η λογική των κ.κ. Πάγκαλου και Βρεττού από το ΠΑΣΟΚ, των Γεωργιάδηδων (της ΝΔ και του ΛΑΟΣ), των Πρετεντέρηδων και λοιπών «νομιμοφρόνων», αν την τραβήξει κανείς μέχρι το τέρμα της, θα φτάσει στον απόλυτο κοινωνικό συντηρητισμό. Για την ακρίβεια, η θέση που λέει ότι απαγορεύεται (και μάλιστα από θέση αρχής!) η εναντίωση σε ψηφισμένο νόμο, δεν έρχεται, απλά, να ανατρέψει δημοκρατικά κατακτημένα δικαιώματα. Μέσα στο σκοταδισμό της και το νεοσυντηρητισμό της, καταντά τόσο έωλη και σαθρή, που έρχεται να κονταροχτυπηθεί ακόμα και με την ίδια την ιστορική εξέλιξη!

*

Αν η ανθρώπινη κοινωνία πορευόταν με τέτοια πυξίδα, τότε τόσο ο Σπάρτακος όσο και ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ είναι «έκνομοι» γιατί η εξέγερση του πρώτου έγινε σε μια εποχή που η δουλεία ήταν νόμος και ο αγώνας του δεύτερου έλαβε χώρα σε μια περίοδο που ο ρατσισμός στις ΗΠΑ ήταν καθεστώς! Με βάση αυτή τη λογική (;) κηρύσσεται «έκνομη» και η εξέγερση κατά της Αντουανέτας γιατί τότε η φεουδαρχία ήταν νόμος, «έκνομος» και ο Μαρίνος Αντύπας γιατί ο νόμος τότε ήταν οι τσιφλικάδες!

*

Αλλά ας μην πάμε τόσο πίσω. Ας έρθουμε στα δικά μας, τα τωρινά, τα καθημερινά.

Νόμος του κράτους είναι ο προϋπολογισμός που προβλέπει το 3,5% για την Παιδεία. Επομένως - κατά τη λογική (;) Πάγκαλου:

  • Οι αγώνες για αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση είναι εκ προοιμίου «έκνομοι», αφού αμφισβητούν και επιδιώκουν να καταστήσουν ανενεργό «έναν ψηφισμένο νόμο» (τον προϋπολογισμό)!
  • «Εκνομοι» και οι αγώνες των συνταξιούχων για ανατροπή των συντάξεων πείνας που προβλέπει ο νόμος (ο προϋπολογισμός)!
  • «Εκνομοι» οι αγώνες των εργατών για αυξήσεις αφού αντιστρατεύονται και θέλουν να καταστήσουν ανενεργό το νόμο της λιτότητας (τον προϋπολογισμό)!

Μας λένε ότι δεν μπορεί ο λαός να διαδηλώνει ενάντια σε ψηφισμένο νόμο. Ομως, βάσει νόμου η Σούδα παραχωρείται για τα εγκλήματα του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών.

  • Επομένως, πρέπει να φτιαχτούν ένα εκατομμύριο νέα... κρατητήρια (!), όσα και οι διαδηλώσεις του ενός εκατομμυρίου ανθρώπων ενάντια στον πόλεμο του Ιράκ, που ζητούσαν να μείνει ανενεργός ο νόμος μετατροπής της Ελλάδας σε λημέρι των ΗΠΑ και να μείνει ανενεργός ο νόμος που παραχωρεί τη Σούδα στους Αμερικανούς!
  • Πρέπει να φτιάξουν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες νέες... φυλακές, όσες και οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατά του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, που έθεταν το αίτημα να μείνει ανενεργός ο νόμος που παραχωρεί τη Σούδα στο ΝΑΤΟ!

Μπορεί κανείς να σημειώσει χιλιάδες ανάλογα παραδείγματα. Ολα κατατείνουν στο ίδιο συμπέρασμα: ΄Η οι αγώνες αυτοί είναι όντως «έκνομοι» και συνιστούν «κατάλυση της δημοκρατίας» (όπως λέει ο Πάγκαλος και οι άλλοι), ή το να μάχεται ο λαός ενάντια σε αντιλαϊκούς νόμους και πολιτικές αποτελεί άσκηση νόμιμου δικαιώματός του. Η προώθηση, μάλιστα, αυτού του δικαιώματος περνά μέσα από την ακύρωση, την αχρηστία και την απενεργοποίηση αντιλαϊκών νόμων. Οσο για την ολοκλήρωση αυτού του νόμιμου δικαιώματος του λαού, η δικαίωση, δηλαδή, αυτών των νόμιμων αγώνων της λαϊκής πλειοψηφίας ισοδυναμεί με ένα: Την πλήρη ανατροπή της πολιτικής που γεννά τέτοιους νόμους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ