Πέμπτη 15 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αγωνιστικές απαντήσεις

Πρωτοπόρα στην εφαρμογή των αναδιαρθρώσεων και ιδιαίτερα της ψευτοαξιολόγησης θέλησε να σταθεί η διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου, που μοιράζει ερωτηματολόγια στους σπουδαστές του Τμήματος Λογοθεραπείας για τη δήθεν βελτίωση της διδασκαλίας. Αυτό, τη στιγμή που η διοίκηση του ΤΕΙ έχει πάρει απόφαση αναστολής των μαθημάτων του α΄ εαρινού εξαμήνου για παραπάνω από τα μισά τμήματα του ιδρύματος, έχει θέσει σε αμφισβήτηση δηλαδή την ίδια την ύπαρξη των περισσότερων τμημάτων, αφήνοντας στην αβεβαιότητα τους σπουδαστές που κανονικά εισάγονται σε αυτά.

Οταν, λοιπόν, η διοίκηση του ιδρύματος έχει στην προμετωπίδα της την εφαρμογή των αναδιαρθρώσεων, είτε αυτές λέγονται «ευελιξία», «άνοιγμα και κλείσιμο τμημάτων σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς», είτε «ψευτοαξιολόγηση», οι σπουδαστές δεν πρέπει να ...τσιμπήσουν. Πολύ περισσότερο που τους ζητά να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τη διδασκαλία, όταν η ίδια η διοίκηση έχει πάρει θέση υπέρ του περιεχομένου σπουδών που είναι κομμένο και ραμμένο στα συμφέροντα της αγοράς.

Σπουδαστές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι έχουν δώσει επανειλημμένες αγωνιστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται από τέτοιου τύπου αξιολογήσεις, μέσα από τις μαζικές κινητοποιήσεις τους για ανώτατη εκπαίδευση υποταγμένη στις λαϊκές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ