Πέμπτη 15 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... ιδιωτικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΑΝΤΩΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ κάτι κοινό ανάμεσα στη συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη που αναμένεται να υπογραφεί κατά την επίσκεψη του Βλ. Πούτιν, και στην Παιδεία, για την οποία θα διαδηλώσουν σήμερα ξανά οι φοιτητές και οι εκπαιδευτικοί.

Και ο αγωγός του φυσικού αερίου και τα πανεπιστήμια οδηγούνται ταχύτατα προς τους ιδιώτες, με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να συμφωνούν στην κατεύθυνση αυτή και να τσακώνονται για τα ...διαδικαστικά του πράγματος.

Επίσης, και τα δύο (η Παιδεία και το φυσικό αέριο) θα έπρεπε να διατίθενται και να αξιοποιούνται προς όφελος του ελληνικού λαού. Οχι να τρίβουν ήδη τα χέρια τους από ικανοποίηση οι γνωστοί επιχειρηματικοί όμιλοι - παράσιτα για τα κέρδη που θα αποκομίσουν.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ «αλλάξει» το νόμο - πλαίσιο εάν γίνει κυβέρνηση. Επιμένει σε αυτό ο Γιώργος Παπανδρέου και το διατυμπανίζει. Ετσι του είπανε φαίνεται οι επικοινωνιολόγοι του...

Μόνο που είδαμε τις ...αλλαγές που πρότεινε στη Βουλή γι' αυτό το νομοθέτημα. Ηταν τέτοιες που οδήγησαν την Μαριέττα Γιαννάκου να συμπεράνει ότι το ΠΑΣΟΚ δε διαφωνεί με το κυβερνητικό νομοσχέδιο.

Είπαμε - όσο κι αν προσπαθούν να την εξαφανίσουν - ο λαός έχει κρίση και βλέπει τι γίνεται.

ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ έχουν ονομάσει τη σημερινή. Είναι μάλλον η μόνη ιδιότητα που θα ήθελαν να διαθέτουμε. Να καταναλώνουμε όσα μας πουλάνε, όποτε θέλουν, όσο θέλουν και με τους ρυθμούς που θέλουν.

Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τα προϊόντα που βλέπουμε στις βιτρίνες και τα σούπερ μάρκετ. Για όλα ισχύει...

Από την «ιδεολογία του καναπέ» που «πουλάνε» οι τηλεοράσεις, έως την πολιτική αποχαύνωση που μας πλασάρουν τα κόμματα του δικομματισμού και η Ευρωπαϊκή Ενωση.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ