Τρίτη 20 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΖΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Επισφαλής η λειτουργία τμημάτων

Τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Από παλιότερη συγκέντρωση των εργαζομένων στο Τζάνειο
Από παλιότερη συγκέντρωση των εργαζομένων στο Τζάνειο
«Από το μήνα Απρίλιο και μετά, το ακτινολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου μας θα υπολειτουργεί, διότι είναι ανθρωπίνως αδύνατον τόσα λίγα άτομα να προσφέρουν τόσες πολλές υπηρεσίες ταυτόχρονα. Παρακαλούμε, κάνουμε έκκληση για τις άμεσες ενέργειές σας για άμεση πρόσληψη προσωπικού». Αυτό τονίζεται στο έγγραφο που στάλθηκε από τις υπεύθυνες του ακτινολογικού εργαστηρίου του Τζάνειου νοσοκομείου Πειραιά στη διοίκηση του νοσοκομείου, αποδεικνύοντας την οριακή λειτουργία του τμήματος, όπως και όλων σχεδόν των υπολοίπων, εξαιτίας έλλειψης προσωπικού.

Στο Ακτινολογικό απασχολούνται 23 εργαζόμενοι, από τους οποίους οι 9 βρίσκονται σε άδεια(κύησης, γονική, υγείας ή λήγει η σύμβασή τους) και μία συνταξιοδοτείται, όπως αναφέρεται στο έγγραφο. Ετσι, οι υπόλοιποι δεκατρείς είναι αδύνατον να ανταποκριθούν στις ανάγκες, αφού για μια μεγάλη εφημερία χρειάζονται 12 εργαζόμενοι (4 σε κάθε βάρδια) για τη σωστή λειτουργία των δύο ακτινολογικών θαλάμων. Επιπλέον, το Τμήμα έχει αναπτυχθεί με νέα τεχνολογία σε σχέση με τον ισχύοντα Οργανισμό και ενώ απαιτούνται νέες θέσεις εργασίας, το προσωπικό διαρκώς μειώνεται. Στους εργαζόμενους οφείλονται 271 μέρες άδειας από το 2006, 1.260 μέρες για το 2007 και 85 δεδουλευμένα ρεπό (Σάββατα - Κυριακές).

Το υπουργείο Υγείας, ενώ γνωρίζει τις ανάγκες, με έγγραφό του ανακοινώνει πως θα στείλει έναν χειριστή εμφανιστή, έναν τεχνολόγο ραδιολογίας - ακτινολογίας και έξι για απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας.

Εξαιρετικά οριακή όμως είναι η κατάσταση και στην Καρδιολογική Μονάδα. Ενώ οι διεθνείς κανονισμοί προβλέπουν έναν νοσηλευτή για κάθε κρεβάτι ανά βάρδια, στη Μονάδα υπάρχουν 11 νοσηλευτές για 10 κρεβάτια, φιλοξενώντας παράλληλα δύο ράντσα του Αιμοδυναμικού χωρίς μόνιτορ και εκτός κεντρικού θαλάμου. Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν πως η διεύθυνση της Μονάδας θέλει να παραγγείλει και να αναπτύξει άλλα τρία κρεβάτια! Στο προσωπικό οφείλονται και μέχρι 443 ώρες εργασίας και αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί στη ΜΕΘ.

Στη Νευροχειρουργική κλινική, τα 12 κρεβάτια παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού και οι ασθενείς παραμένουν στη φιλοξενία άλλων τμημάτων με ό,τι επιπτώσεις έχει αυτό στη σωστή νοσηλεία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ