Τετάρτη 21 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Διέψευσαν κατηγορηματικά και η Μόσχα και η Τεχεράνη, δημοσίευμα της εφημερίδας «Νιου Γιορκ Τάιμς», που υποστήριζε ότι η ρωσική πλευρά απείλησε την ιρανική με μη παράδοση πυρηνικού καυσίμου για τον αντιδραστήρα του Μπουσχέρ αν δεν τερματίσει άμεσα τη διαδικασία εμπλουτισμού ουρανίου.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Γενική απεργία κήρυξε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών του Ισραήλ - Χισταντρούτ - διαμαρτυρόμενη για τη μη καταβολή δεδουλευμένων σε αρκετούς κλάδους του δημοσίου. Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις στην καταβολή μισθών παρουσιάζονται στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Σε νέο γύρο διαπραγματεύσεων οι ομάδες επαφής από τη Βενεζουέλα, τη Βολιβία, το Εκουαδόρ και την Αργεντινή με στόχο την άρση των τελευταίων εμποδίων που θα επιτρέψουν τη δημιουργία της Τράπεζας του Νότου.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Εκατοντάδες είναι οι νεκροί από χολέρα στη νότια Σομαλία από την αρχή του χρόνου, ανακοίνωσε χτες ο Σομαλός «υπουργός» Υγείας, που παραδέχτηκε πως μόνον μέσα στο τελευταίο 24ωρο πέθαναν εξαιτίας της νόσου τουλάχιστον 22 άνθρωποι, εκ των οποίων πολλά παιδιά. Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως στη διάρκεια χτεσινών επιθέσεων όλμων στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου σκοτώθηκαν 5 πολίτες (εκ των οποίων ένα παιδί) και τραυματίστηκαν άλλοι 14.

ΜΟΣΧΑ.-- Τουλάχιστον 62 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 35 τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε χτες τα ξημερώματα σε οίκο ευγηρίας στο χωριό Καμιτσεβάτσκα, στην περιοχή του Κουμπάν της Μαύρης Θάλασσας, στη νότια Ρωσία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Ιντερφαξ». Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν είχαν γίνει γνωστά μέχρι χτες βράδυ, ωστόσο, σύμφωνα με τις αρχές, υπήρχαν σημαντικές παραβιάσεις των συστημάτων ασφαλείας, τοξικά υλικά και αμέλεια.

ΜΟΣΧΑ.-- Στους 105 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την προχτεσινή έκρηξη σε ανθρακωρυχείο της Σιβηρίας, ενώ μέχρι χτες το βράδυ υπήρχαν ακόμα 5 αγνοούμενοι και συνολικά είχαν διασωθεί 93 ανθρακωρύχοι. Τα συνδικάτα των ανθρακωρύχων επέρριψαν τις ευθύνες του δυστυχήματος κυρίως στην εντατικοποίηση της δουλιάς.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Ποινή φυλάκισης επτά χρόνων επέβαλε τουρκικό δικαστήριο στο δήμαρχο της πόλης Χάκαρι Μετίν Τεκτσέ, καταδικάζοντάς τον ως «μέλος του ΡΚΚ» διότι τόλμησε να πει πως η ένοπλη κουρδική παράταξη «δεν είναι τρομοκρατική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ