Τρίτη 15 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
Τηλεόραση
Οι πελαγινές Παναγίες του κόσμου

Μουσικό ταξίδι με τη Σαβίνα Γιαννάτου στις «Παναγίες του κόσμου»
Μουσικό ταξίδι με τη Σαβίνα Γιαννάτου στις «Παναγίες του κόσμου»
Δεκαπενταύγουστος σήμερα και η ΕΤ-1 μάς ξεναγεί με την «Παναγιά Πελαγινή» στις κυκλαδίτικες Παναγίες και με τη φωνή της Σαββίνας Γιαννάτου στις Παναγίες όλου του Κόσμου.

Στις όμορφες κάτασπρες εκκλησιές, στα μοναστήρια, στα ξωκλήσια, που στολίζουν το άσπρο και το γαλάζιο των πανέμορφων Κυκλάδων. Το ντοκιμαντέρ «Παναγία Πελαγινή» είναι αφιερωμένο στις εκκλησίες της Παναγίας στα κυκλαδίτικα νησιά μας. Απειρα είναι τα ξωκλήσια και οι εκκλησίες, που είναι αφιερωμένα στο όνομα της Παναγίας. Ενα οδοιπορικό στην Κύθνο, στη Σέριφο, στη Μήλο, στην Κίμωλο και, φυσικά, στην Τήνο. Οι Παναγίες έχουν τα δικά τους ονόματα στο κάθε νησί. Η Παναγιά η Κανάλα, η Παναγιά η Φλαμπουριανή, η Παναγιά η Οδηγήτρια και η Παναγιά η Καστρίτισσα. Τα κείμενα και η έρευνα είναι της Ροζάννας Λαδά, η αφήγηση του Αρη Λεμπεσόπουλου και η σκηνοθεσία του Πάνου Αγγελόπουλου (ΕΤ-1 18.00).

Από τις πελαγινές Παναγίες του Κυκλάδων, η Σαββίνα Γιαννάτου, θα μας ταξιδέψει, με τη φωνή της, στις «Παναγίες του κόσμου». Η τελευταία δισκογραφική δουλιά της Σαββίνας Γιαννάτου και των Primavera en Salonico έχει τίτλο «Παναγίες του κόσμου». Η ΕΤ-1 προβάλλει ένα αφιέρωμα στην Σαββίνα Γιαννάτου, το οποίο περιλαμβάνει τις τρεις τελευταίες δουλιές της, στις οποίες ανήκουν και τα «Τραγούδια της Μεσογείου». Το αφιέρωμα στην Σαββίνα Γιαννάτου και οι «Παναγίες του κόσμου» είναι ένα μουσικό γοητευτικό ταξίδι σε διάφορες χώρες του κόσμου. Τα τραγούδια είναι αφιερωμένα στη μορφή της Παναγίας. Τραγούδια από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αρμενία, το Λίβανο, την Ιταλία, την Κορσική, τη Σαρδηνία, την Ισπανία, την Αφρική, την Καραϊβική, τη Νότια Αμερική, συνθέτουν ένα οδοιπορικό στις μουσικές του κόσμου. Η ενορχήστρωση είναι του Κώστα Βόμβολου και του Χάρη Λαμπράκη (ΕΤ-1 23.35).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ