Πέμπτη 22 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
Εντίθ Πιάφ: Πληγωμένο σπουργίτι

... και απελπισμένοι Tσιγγάνοι!

Η Εντίθ Πιάφ είναι εδώ. Με τα τραγούδια της και την πονεμένη ζωή της. «Η ζωή σαν τριαντάφυλλο», του Ολιβιέ Νταάν. Συγκινητική! Αξια! Το ίδιο και «Το χωριό των Τσιγγάνων», του Ρόμπερτ Aντριαν Πέτζο. Μια ρεαλιστική ταινία με «δυστυχισμένους Τσιγγάνους», όχι με Τσιγγάνους τουριστικά αξιοθέατα. Από κοντά και η καλαίσθητη ταινία του Τζουζέπε Τορνατόρε, «Η άγνωστη». Μια «μελό» ιστορία (μια μετανάστρια πόρνη πουλάει τα παιδιά της), κινηματογραφημένη, όμως, με εξαιρετικό στιλ και γούστο.

Θα σταθούμε για λίγο στο μοναδικό ντοκιμαντέρ του Σπύρου Ν. Ταραβήρα, «Buzz». Η ταινία μας γνωρίζει έναν καταπληκτικό Ελληνα της Αμερικής από τη Σαμψούντα! Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το δεύτερο ντοκιμαντέρ της βδομάδας, «Ο άρτος ημών ο επιούσιος», του Νίκολαους Γκεϊράλτερ. Ασχολείται - θετικά - με τον τρόπο που παράγονται τα προϊόντα που φτάνουν στο πιάτο μας.

Και το αναγκαίο ναρκωτικό της βδομάδας. Σε δυο «δόσεις». Η μια δόση, βίαιη, παλαβή και αλλοπρόσαλλη: «Ghost Rider», του Μαρκ Στίβεν Τζόνσον. Και η δεύτερη «κωμική», χαζή και κιτς: «Epic Movie», των Καλ Πεν, Aνταμ Κάμπελ, Τζένιφερ Κούλιτζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ