Πέμπτη 22 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Πλώρη για προημιτελικά

Σπουδαία νίκη για τα κορίτσια του Κ. Ιωσηφίδη επί της Ολλανδίας

Eurokinissi

Σπουδαία νίκη για τα κορίτσια του Κ. Ιωσηφίδη επί της Ολλανδίας
Η νίκη στον πρώτο αγώνα του τουρνουά υδατοσφαίρισης γυναικών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Μελβούρνης επί του Καζακστάν με 11-5 δε συνοδεύτηκε από την εμφάνιση που θα περίμενε ο Κούλης Ιωσηφίδης. Οι διεθνείς μας, όμως, έδωσαν την απάντησή τους αποδίδοντας εξαιρετικά στο δεύτερο και καθοριστικότερο αγώνα του τρίτου ομίλου, όπου επιβλήθηκαν με 14-7 της Ολλανδίας.

Η νίκη αυτή εξασφάλισε στην Ελλάδα την κατάληψη, τουλάχιστον, της δεύτερης προνομιούχου θέσης στον όμιλο και πλέον, τα κορίτσια του Κούλη Ιωσηφίδη θα διεκδικήσουν την πρωτιά και μαζί την απ' ευθείας πρόκριση στα προημιτελικά, με αντίπαλο τις ΗΠΑ, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Η Εθνική είχε 5/8 στην παίκτρια παραπάνω, δύο γκολ από την περιφέρεια, έξι από θέση φουνταριστού και 1/1 πέναλτι. Η Ολλανδία είχε 3/4 στην παίκτρια παραπάνω, τρία γκολ από την περιφέρεια και ένα από θέση φουνταριστού. Τα 8λεπτα του ματς: 3-2, 3-0, 5-2, 3-3. Τα γκολ της Εθνικής: Λαρά 4, Γερόλυμου 2, Λιόση 2, Ρουμπέση 2, Μωραϊτίδου 2, Κοζομπόλη 1, Αντωνάκου 1.

  • Για μία θέση χάθηκε για την Εθνική Ελλάδας η είσοδος στις 8 κορυφαίες ομάδες του κόσμου στο τεχνικό πρόγραμμα του ομαδικού της συγχρονισμένης κολύμβησης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μελβούρνης. Η ελληνική οκτάδα κατέλαβε την ένατη θέση στον τελικό. Οι Αμαρυλλίδα Αγγουριδάκη, Εύη Κοκκαλιάρη, Εύη Μακρυγιάννη, Μάγδα Μαυρογιαννάκη, Νεκταρία Ραμνιώτη, Δέσποινα Σολωμού, Αλεξάνδρα Τρακοσοπούλου και Ελένη Τζιράκη συγκέντρωσαν 90.833 βαθμούς, έναντι 89.833 στα προκριματικά, αλλά αυτή η άνοδος δεν ήταν ικανή να τις φέρει στην πρώτη 8άδα του τελικού.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσία με 99.000 βαθμούς και ακολούθησαν στη δεύτερη και τρίτη θέση Ιαπωνία και Ισπανία, αντίστοιχα.

  • Η κούραση από την υπερπροσπάθεια της Κυριακής, αλλά και η απειρία του από τέτοιους αγώνες, στοίχισαν αυτή τη φορά στον Σπύρο Γιαννιώτη, που δεν μπόρεσε να διακριθεί στα 10 χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μελβούρνης. Τρεις ημέρες μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στα 5 χλμ., ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού περιορίστηκε στην 31η θέση του αγωνίσματος, που του χρόνου θα βρίσκεται στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ