Πέμπτη 22 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
«Αντιφατική» η πολιτική της Αγκυρας

Την «αμηχανία» για τα αδιέξοδα της εφαρμοζόμενης πολιτικής στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό εξέφρασε ο Κάρολος Παπούλιας, αποδίδοντας την «αντιφατική» πολιτική της Τουρκίας στη... «δύσκολη εσωτερική κατάσταση» στη γειτονική χώρα.

Σε συνομιλία που είχε χτες με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αμυνας της Κυπριακής Βουλής, με επικεφαλής τον Γιαννάκη Ομήρου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάνθηκε ότι «το πρόβλημα της Κύπρου είναι πρόβλημα του Ελληνισμού», εκτιμώντας μάλιστα ότι «σήμερα υπάρχουν μερικές κατακτήσεις», οι οποίες μπορούν «να μας βοηθήσουν να βρεθούμε στο τέλος σε μια λύση, που όλοι ευχόμαστε να είναι δίκαιη και σταθερή».

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ο Κ. Παπούλιας διαπίστωσε πως «η Αγκυρα - και όχι οι Τουρκοκύπριοι - εξακολουθεί να παίζει ένα παιχνίδι αδιαλλαξίας», το οποίο όπως είπε δεν καταλαβαίνει γιατί «περιέχει λογική αντίφαση»: «από τη μια μεριά θέλει (σ.σ. η Τουρκία) να είναι υποψήφια για την ένταξή της στην ΕΕ και από την άλλη συμπεριφέρεται με τρόπο που να ακυρώνει ακριβώς όλα εκείνα τα οποία πρέπει να τηρήσει, για να μπορέσει κάποτε να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση». Κατά τη συνήθη πρακτική, απέδωσε την αντίφαση αυτή στο ότι Τουρκία «βρίσκεται σε δύσκολη εσωτερική κατάσταση», θέση βέβαια που μάλλον δημιουργεί σύγχυση παρά ρίχνει φως στην επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ