Πέμπτη 22 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΙ ΙΚΑΡΙΑΣ
Ζητούν χρηματοδότηση για δίκτυο ανακύκλωσης

Χρηματοδότηση με σκοπό τη δημιουργία Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων, στη λογική, πέρα από τις εξελίξεις που αφορούν τη δημιουργία χώρου υγειονομικής ταφής, να ενταθούν παράλληλα και οι ενέργειες για την ανακύκλωση των υλικών συσκευασίας και άλλων υλικών, ζητούν με επιστολή τους προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Εσωτερικών οι δήμαρχοι Αγίου Κηρύκου, Ευδήλου και Ραχών Ικαρίας.

«Παράλληλα με τις διαδικασίες που αφορούν στο χώρο της υγειονομικής ταφής, πρέπει να προχωράνε και οι διαδικασίες που θα επιτρέψουν τη δραστική μείωση του όγκου των απορριμμάτων μέσω της ανακύκλωσης», αναφέρεται στην επιστολή και εξηγούν ότι για τη δημιουργία ενός στοιχειώδους δικτύου συγκομιδής και προώθησης ανακυκλώσιμων υλικών απαιτείται το ποσό των 180.000 ευρώ, αλλά τα οικονομικά δεδομένα των τριών δήμων της Ικαρίας δεν μπορούν να καλύψουν αυτό το κόστος. Ζητούν δε η έκτακτη αυτή επιχορήγηση να δοθεί στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο ΟΤΑ Επαρχίας Ικαρίας.

Στην επιστολή επισημαίνεται ακόμα στους αρμόδιους υπουργούς, ότι ενώ οι δημοτικές αρχές έχουν έρθει ήδη σε επαφή με τέσσερα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης, δύο από αυτά, εξέφρασαν είτε απαξίωση απάντησης είτε άρνηση συνεργασίας λόγω κόστους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ