Πέμπτη 22 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
Δε σταματάει ο αγώνας!

Η πλειοψηφία των συνελεύσεων αποφασίζει συνέχιση των κινητοποιήσεων

Οι περισσότεροι φοιτητικοί σύλλογοι στην Αθήνα, τις προηγούμενες μέρες, ανανέωσαν τις αποφάσεις τους για συνέχιση των κινητοποιήσεων. Στις αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων αποτυπώνεται η απαίτηση για κατάργηση του νόμου, ενώ στο προσκήνιο μπαίνουν οι πραγματικές ανάγκες των φοιτητών, τα αιτήματα για μια δημόσια και δωρεάν Παιδεία στην υπηρεσία των αναγκών τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην προχτεσινή συνέλευση στο σύλλογο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, δε χρειάστηκε να γίνει καν καταμέτρηση, καθώς ήταν φανερή η διάθεση των φοιτητών: Το μισό αμφιθέατρο υπερψήφισε την πρόταση που στηρίζει η ΠΚΣ. Στη συνέλευση ηττήθηκε πανηγυρικά η λογική της ΔΑΠ, που διατύπωνε την... ικανοποίησή της που όσα πρότεινε έγιναν νόμος του κράτους! Τόσο πολύ έχει μηρυκάσει η ΔΑΠ την προπαγάνδα περί μειοψηφιών, που έφτασε στο σημείο να απευθύνεται σε ένα γεμάτο αμφιθέατρο, λέγοντας ότι οι φοιτητές δεν... έρχονται στις γενικές συνελεύσεις (!) και επιρρίπτοντας ευθύνες στην ΠΚΣ γι' αυτό... Στη συνέλευση καταψηφίστηκε και η λογική της ΠΑΣΠ, που υποστήριζε ότι θα δώσει μάχη να μην περάσει ο νόμος στη σχολή μας τουλάχιστον (!) ενώ υποστήριξε ότι μόλις βγει το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση, ο Παπανδρέου θα αποσύρει το νόμο! Οσο για τα ΕΑΑΚ, έδωσαν μια περίεργη δική τους ερμηνεία, ότι η ΠΚΣ λέει τέρμα οι αγώνες και οι κινητοποιήσεις, επειδή έβγαλε αφίσα για ανατροπή των συσχετισμών στις εκλογές! Βέβαια, χτες στη γενική συνέλευση της Νομικής φάνηκε ποιος εγγυάται τη συνέχεια του αγώνα. Στο πλαίσιο των ΕΑΑΚ, η πρόταση ήταν για κατάληψη μέχρι το Πάσχα και νέα γενική συνέλευση στις 17 Απρίλη (!) δηλαδή, ξεφούσκωμα και εκφυλισμό των κινητοποιήσεων. Εκ των υστέρων, τα ΕΑΑΚ υποστήριξαν ότι η ημερομηνία αυτή αποτελεί τυπογραφικό λάθος. Τελικά η συνέλευση υπερψήφισε την πρόταση που στήριξε η ΠΚΣ.

Στη συνέλευση της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Πολυτεχνείου, η πρόταση των ΕΑΑΚ στεκόταν σε δευτερεύουσες πλευρές του νόμου - πλαισίου, αφήνοντας απ' έξω την ουσία του: Δεν έλεγε τίποτα για ιδιωτικοποίηση, μορφωτική υποβάθμιση και επιχειρηματική δραστηριότητα. Οι φοιτητές, επανέλαβαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα για να μείνει στα χαρτιά το σύνολο του νόμου και υπερψήφισαν την πρόταση που στήριξε η ΠΚΣ.

«Μέσα από τους αγώνες μας έχουμε σπάσει τη λογική της ΔΑΠ που ήθελε το Χημικό, νεκροταφείο ιδεών για να βασιλεύουν οι πελατειακές σχέσεις και οι εκβιασμοί», επισήμανε ο εκπρόσωπος της ΠΚΣ στο Χημικό στη συνέλευση που καταψήφισε την πρόταση της ΔΑΠ - η οποία έχει αυτοδυναμία στο ΔΣ του συλλόγου - υπερψηφίζοντας το πλαίσιο της ΠΚΣ.

Στη συνέλευση της Φιλοσοφικής συμμετείχαν περισσότεροι από 700 φοιτητές, οι οποίοι στήριξαν τη συνέχιση των αγώνων, ενώ η ΔΑΠ αναγκάστηκε να αποχωρήσει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ