Τρίτη 27 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ευρωπαϊκά και ποδοσφαιρικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΏΣ ...«πάρτι» για τα 50 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ενωσης δηλώνει - ακόμα - η κυβέρνηση, ενώ ο πρωθυπουργός παραμένει συγκινημένος από την ομιλία της Αγκελα Μέρκελ στις σχετικές εκδηλώσεις.

Αραγε, το έχουν καταλάβει ότι αυτή η «γιορτή» αφορά μόνον αυτούς (δηλαδή τους κυβερνώντες σε κάθε χώρα της ΕΕ και τους αντιπολιτευόμενους ευρωλάγνους, άντε και τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών) και κανέναν άλλο σε αυτή την ήπειρο;

Η απάντηση στο ερώτημα είναι μάλλον αρνητική. Αλλιώς σήμερα δε θα συζήταγαν για τις προϋποθέσεις και τα χρονοδιαγράμματα προκειμένου να βρεθεί ξανά στην επικαιρότητα η υπόθεση του «ευρωσυντάγματος». Αυτού που απορρίφθηκε σε όποια χώρα έγινε δημοψήφισμα.

Προφανώς επιλέγουν συνειδητά να παραμένουν ...στον κόσμο τους. Και θα ήταν αποκλειστικά δικό τους πρόβλημα αυτό, αν παράλληλα με τις επιλογές τους δε δημιουργούσαν έναν χειρότερο κόσμο για όλους τους λαούς της Ευρώπης.

ΠΟΛΥΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ το «ελληνικό ποδόσφαιρο» μετά την ήττα της Εθνικής Ελλάδας από το αντίστοιχο τουρκικό συγκρότημα. Οπως ήταν όμως αναμενόμενο, όσος περισσότερος θόρυβος γίνεται τόσο λιγότερη συζήτηση επί της ουσίας υπάρχει...

Για όσους δεν το έχουν καταλάβει, δεν υπάρχει εδώ και πολύ καιρό «ελληνικό ποδόσφαιρο». «Ελληνική αγορά ποδοσφαίρου» υπάρχει μόνο και βρίσκεται στην ίδια κατάσταση με την «ελληνική αγορά» γενικώς. Εχει τα «πάνω» της και τα «κάτω» της, όπως και ένα μόνιμο πρόβλημα σοβαρότητας.


Γρηγοριάδης Κώστας

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δε λειτουργεί η «ελληνική αγορά ποδοσφαίρου» προς όφελος των νέων ανθρώπων και του αθλητισμού. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με την «ελληνικότητά» της, αλλά με το γεγονός ότι είναι «αγορά».

Κατά τα άλλα στη χώρα έχει στηθεί ένα τεράστιο «καφενείο» που ασχολείται και σχολιάζει τις προπονητικές κινήσεις του Οτο Ρεχάγκελ. Σημεία των καιρών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ