Τρίτη 27 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Νεκρός 34χρονος μετανάστης οικοδόμος

Την τελευταία του πνοή από ηλεκτροπληξία άφησε πάνω σε σκαλωσιά οικοδομής στη Ζάκυνθο, στο χωριό Μαριές του Δήμου Ελατίων, όπου δούλευε, ο 34χρονος οικοδόμος Αστρίτ Σούφα, το περασμένο Σάββατο, ενώ σοβαρά τραυματίστηκε στα πόδια και στο χέρι ο συνάδελφός του Τζεράτ Φεράτι. Ο άτυχος εργάτης έπεσε νεκρός όταν η σιδερόβεργα που μετέφερε ακούμπησε σε ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου καταγγέλλει το νέο εργατικό έγκλημα και θέτει αμείλικτα ερωτήματα: «Γιατί οι εργασίες στην οικοδομή δε σταμάτησαν μέχρι η ΔΕΗ να απομακρύνει τα καλώδια, ώστε να εργάζονται με ασφάλεια οι οικοδόμοι; Πόσα θύματα πρέπει να θρηνήσει η εργατική τάξη ακόμα για να παίρνονται μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλιάς; Πότε θα λειτουργήσει επιτέλους Τμήμα Τεχνικής Επιθεώρησης στη Ζάκυνθο, ώστε να εφαρμόζονται μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων για να σταματήσει η ασυδοσία των εργοδοτών, ιδιαίτερα στον κατασκευαστικό τομέα;».

Καταλήγοντας τονίζεται: «Οι ευθύνες της κυβέρνησης, του υπουργού Απασχόλησης, της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης είναι μεγάλες, αφού είναι συνένοχοι, νομιμοποιητές της κερδοσκοπίας και ασυδοσίας του κεφαλαίου. Καλούμε την εργατική τάξη του νησιού να εναντιωθεί αποφασιστικά στην κυβερνητική και εργοδοτική ασυδοσία, που θέλει τους εργάτες βορά στο βωμό του κέρδους αδιαφορώντας για την ανθρώπινη ζωή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ