Τρίτη 27 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΣ
Αποφεύγει να τοποθετηθεί για τα σκουπίδια

Σε μια καταφανή εξάσκηση παρελκυστικής τακτικής, η Νομαρχιακή Αρχή της Αθήνας απέφυγε να πάρει θέση στο μείζον πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και συγκεκριμένα στις προτάσεις που κατέθεσε χτες στο σώμα η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ). Ο νομάρχης, Γ. Σγουρός, αντί να θέσει σε ψηφοφορία την εισήγηση των συμβούλων της ΝΑΣ, ζήτησε να ψηφιστεί - όπως και έγινε - η πρότασή του για έκτακτη συνεδρίαση του σώματος όπου θα συμμετέχει ο Γ. Σουφλιάς ή πολιτικός προϊστάμενος του υπουργείου. Από την ψηφοφορία απείχαν οι σύμβουλοι της ΝΑΣ, Ηλ. Νικολόπουλος και Αλ. Μπαλού. Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά η τελευταία, η συγκεκριμένη διαδικασία αποτελεί υπεκφυγή και καθυστέρηση, συμπληρώνοντας πως το Νομαρχιακό Συμβούλιο θα πρέπει, μαζί με το λαό και τους κατοίκους που διαμαρτύρονται, να συγκρουστεί με τη λογική της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Ανάμεσα σε άλλα, η ΝΑΣ στην εισήγησή της ζητά: Την άμεση χωροθέτηση από την κυβέρνηση των νέων χώρων και εγκαταστάσεων επεξεργασίας και υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς. Τον αποκλεισμό της μεθόδου της καύσης των απορριμμάτων. Το σταμάτημα κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης μέρους ή του συνόλου των απορριμμάτων, όπως και κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Στο μεταξύ, εκδήλωση για να παρουσιάσει τις θέσεις της για τη «Διαχείριση των απορριμμάτων στο Λεκανοπέδιο της Αττικής» διοργανώνει η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Ανατολικής Αττικής» αύριο Τετάρτη 28 Μάρτη στις 6.30 μ.μ. στο κτίριο της Νομαρχίας (17ο χλμ. Λεωφόρου Μαραθώνα, Παλλήνη).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ