Πέμπτη 17 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Πολιτιστικές διαδρομές» στους δήμους

Δ.Τσακνής - Λ.Μαχαιρίτσας
Δ.Τσακνής - Λ.Μαχαιρίτσας
Τρία Φεστιβάλ ανοίγουν αυτό το μήνα στην Αθήνα. Πρόκειται για την «Πολιτιστική Διαδρομή 2000», που διοργανώνει ο Δήμος Αιγάλεω, για το Φεστιβάλ Παπάγου και το φεστιβάλ Βριλησσίων.

  • Με συναυλία των Διονύση Τσακνή - Λαυρέντη Μαχαιρίτσα ανοίγει στις 28 Αυγούστου η αυλαία των εκδηλώσεων, στο Δημοτικό Θέατρο «Αλέξης Μινωτής», στο Αιγάλεω. Θ' ακολουθήσουν παραστάσεις από: τη «Θεατρική Διαδρομή» με τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη (30/8), το «Μοντέρνο Θέατρο» με τα «Παιχνίδια του έρωτα» του Μαριβώ (1/9), τη «Θεατρική Κατάθεση» με τον «Μακρυγιάννη. Αποφασίζω να δικαιώσω τους αδικημένους» (3/9), το «Θέατρο Τέχνης - Κ. Κουν» με τους «Πέρσες» του Αισχύλου (6/9). Στις 8/9 θα δώσουν συναυλία ο Μάριος Φραγκούλης και η σοπράνο Ντέμπορα Μάγιερς , στις 10/9 το «Παιδικό Στέκι» του Εθνικού Θεάτρου θα παρουσιάσει το έργο για παιδιά «Ο Τσάρος με τη μακριά γενειάδα», ενώ στις 11/9 θα δώσει συναυλία ο Παντελής Θαλασσινός . «Το Παραμύθι της Ευγένας», βασισμένο στο έργο του Θ. Μοντσελέζε, θα παρουσιάσει ο θίασος «Αργώ» στις 13/9 (πίστα πατινάζ), ενώ η Θεατρική Σκηνή Δήμου Αιγάλεω στις 15/9 θα μας θυμίσει πως «Τα όμορφα χωριά - όμορφα κάηκαν». Το θεατρικό μέρος θα ολοκληρωθεί με την παράσταση των ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας και Σερρών με το έργο «Ματζουράνα στο κατώφλι - Γάιδαρος στα κεραμίδια» του Γ. Αρμένη (18/9). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη τρεις συναυλίες: των «Σώκρατες» - «Οναρ» (16/9), συγκροτήματος προσφύγων καλλιτεχνών (17/9) και της Ελένης Βιτάλη (20/9).
  • Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, που πραγματοποιούνται, στο Κηποθέατρο του Παπάγου, από τις 21/8 έως και τις 24/9 θα εμφανιστούν συνθέτες και τραγουδοποιοί, μεταξύ των οποίων ο Δημήτρης Ζερβουδάκης και ο Βασίλης Καζούλης, Αναστασία Μουτσάτσου και Μαρίνα Σκιαδαρέση καθώς και το συγκρότημα « Σώκρατες». Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Παπάγου θα παρουσιαστούν ακόμα θεατρικές παραστάσεις όπως η «Λαμπηδόνα» και ο «Εδουάρδος Β'».
  • Το Φεστιβάλ Βριλησσίων, που πραγματοποιείται, στο θέατρο "Νταμάρι" των Βριλησσίων, ανοίγει τις πύλες του στις 28 Αυγούστου, με τη μουσικοθεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πατρών με τίτλο, «Μίκης Θεοδωράκης- Μία μουσική παράσταση». Ακολουθεί η συναυλία των Διονύση Τσακνή και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στις 31/8. Την 1η/9 παρουσιάζεται η συμπαραγωγή των ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας και Σερρών «Μαντζουράνα στο κατώφλι, γάιδαρος στα κεραμίδια». Στις 4/9 το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει τους «Βάτραχους» του Αριστοφάνη από το θέατρο "Ράμπα", με πρωταγωνιστές τον Κώστα Καζάκο και τον Γιάννη Μόρτζο. Την Τρίτη 5/9 θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Ελένης Τσαλιγοπούλου και του Δημήτρη Μπάση. Στις 8/9 ανεβαίνουν οι «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, με τους Γιώργο Μιχαλακόπουλο και Μίρκα Παπακωνσταντίνου. Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ ολοκληρώνονται στις 10/9 με τη συναυλία των συγκροτημάτων «Υπόγεια Ρεύματα» και «Φώτα που Σβήνουν».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ