Πέμπτη 17 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Λογιστικές διαφορές»!

Διαβεβαιώνοντας ότι η καταβολή των συντάξεων και των παροχών του Οργανισμού δεν κινδυνεύει, η διοίκηση του ταμείου ελεύθερων επαγγελματιών χαρακτηρίζει τις απώλειες των αποθεματικών των ταμείων, που προήλθαν από τις πτώσεις της αξίας των μετοχών, «λογιστικές διαφορές»! Προσθέτει επίσης, μετά από σχετική ανάλυση, τη διαπίστωση ότι οι απώλειες αυτές είναι απώλειες κερδών!

Δε λέει ωστόσο, η διοίκηση του Ταμείου, τι θα συμβεί αν η πτώση οδηγήσει και σε απώλειες του «κεφαλαίου». Υποστηρίζει μόνο ότι έχει κάνει «επενδύσεις σε μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης προσβλέποντας σε μακροπρόθεσμα οφέλη». Με λίγα λόγια, η διοίκηση του Ταμείου υποστηρίζει ότι μπορεί να εξασφαλίσει σίγουρες επενδύσεις και κέρδη, όταν εκατοντάδες χιλιάδες μέτοχοι είδαν τις περιουσίες τους να συρρικνώνονται και να εξαφανίζονται!

Καθώς όμως αυτή η σιγουριά για κέρδη δεν μπορεί να υπάρξει στο χρηματιστήριο, στο ΛΟΤΤΟ, το ΠΡΟΠΟ και άλλα τζογαδόρικα παιχνίδια, το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι διοικήσεις όλων των Ταμείων, είναι να αποσύρουν τα αποθεματικά τώρα, όπως ζητούν και οι ομοσπονδίες των συνταξιούχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ