Τετάρτη 28 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ
Δικομματική στήριξη στα «χαράτσια»

Με τη στήριξη των κυβερνητικών βουλευτών, αλλά και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ψηφίστηκε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για τη σύμβαση παραχώρησης της «Ιόνιας Οδού». Τα δύο κόμματα τάχθηκαν υπέρ αυτού του είδους των συμβάσεων που χαρατσώνουν διπλά το λαό (και για την κατασκευή και για τη χρήση με υπέρογκα διόδια), σε αντίθεση με τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ Παναγιώτη Κοσιώνη.

Οπως επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ, θα «είναι ένας ιδιωτικός αυτοκινητόδρομος», ενώ το έργο αποτελεί «εκμετάλλευση σε βάρος του φορολογούμενου πολίτη». Τόνισε επίσης πως «εντάσσεται στον σχεδιασμό της ΕΕ για την ελεύθερη διακίνηση εμπορευμάτων που είναι στόχος των επιχειρηματιών», ενώ «γίνεται εκμετάλλευση των λαϊκών απαιτήσεων για εύκολη μετακίνηση, όμως στην πράξη αυτή θα είναι πανάκριβη» ενώ παράλληλα «ο σιδηρόδρομος παραπέμπεται στις καλένδες» αφού «δεν είναι αυτό που επιθυμούν οι επιχειρηματίες».

Οσον αφορά τη σύμβαση επισήμανε ότι «η κοινοπραξία θα είναι ταυτόχρονα ελεγκτής και ελεγχόμενος», ενώ αποκλείεται η δημιουργία άλλων ανταγωνιστικών δρόμων. Σχετικά με την ανάπτυξη που υποτίθεται ότι θα φέρει το συγκεκριμένο έργο υποδομής, σημείωσε ότι η Νοτιοδυτική Ελλάδα «είναι η φτωχότερη περιοχή της ΕΕ», όχι λόγω έλλειψης τέτοιων έργων, αλλά λόγω της «καταστροφής της παραγωγικής βάσης της περιοχής και της αποβιομηχάνισης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ