Τετάρτη 28 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΔΡΥΜΑ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ
Τίμησε τον Γιάννη Ε. Διακογιάννη

Τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Γιάννη Ε. Διακογιάννη διοργάνωσε χτες το πρωί το Ιδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε δημόσια συζήτηση με θέμα «Κυπριακό: Εμπόδια και προοπτικές».

«Ανοίγοντας» την εκδήλωση η πρόεδρος του ΙΜΔΑ, Αλίκη Γιωτοπούλου - Μαραγκοπούλου, αναφέρθηκε στην απόφαση του ΙΜΔΑ να στείλει ως αντιπρόσωπό του τον Γ. Διακογιάννη στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τη διάλυση της Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, χαρακτηρίζοντας το δημοσιογράφο «ειλικρινή ιδεολόγο και γενναίο μαχητή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Μετέτρεψε την πένα του σε φλογερή διακήρυξη υπέρ των αδικημένων», υπογράμμισε η συνάδελφός του Ντόρα Νταϊλιάνα. «Αξιοποίησε τη δημοσιογραφία για να δώσει τις μάχες του από καλύτερη θέση. Δεν προσπερνούσε ως δεδομένη την καταπίεση των λαών».

Στο ήθος του, το σπάνιο χαρακτήρα του και την ανιδιοτελή αφοσίωσή του στο επάγγελμά του, προκειμένου να ταξιδεύει στις άδειές του με δικά του χρήματα και να υπηρετεί το δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, αναφέρθηκε η συγγραφέας και στενή φίλη του, Νάντια Βαλαβάνη. «Ηταν ένας διενθιστής, που έβαζε την υπογραφή του σε κάθε κίνημα των καταπιεσμένων και των εκμεταλλευομένων σε κάθε γωνιά του πλανήτη», τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ