Τετάρτη 28 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΧΤΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 5ου - 6ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ
Για τη μόρφωση των παιδιών των μεταναστών

Στο πλαίσιο της καμπάνιας του ΚΚΕ για την Παιδεία, η Αχτιδική Επιτροπή 5ου - 6ου Διαμερίσματος της ΚΟΑ του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα τις θέσεις του ΚΚΕ για τη μόρφωση των παιδιών των μεταναστών, την Κυριακή 1 Απρίλη, στις 6 μ.μ., στην Πατησίων 252 (πλατεία Κολιάτσου).

Τα παιδιά των μεταναστών αντιμετωπίζουν πολλά και ιδιαίτερα προβλήματα στη μόρφωσή τους, στοιχείο που αναδεικνύει και τη σημασία της εκδήλωσης αυτής. Τα περισσότερα μεταναστόπουλα αναγκάζονται είτε να μην πηγαίνουν καθόλου στο σχολείο, είτε να το εγκαταλείψουν νωρίς για να βγουν στο μεροκάματο, είτε να προσανατολίζονται στα ΤΕΕ και διάφορες ιδιωτικές επαγγελματικές σχολές όπου πληρώνουν πανάκριβα την κατάρτισή τους.

Απέναντι στην κατάσταση που βιώνουν, η λύση βρίσκεται σε ένα ενιαίο 12χρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο, κοινό για ελληνόπουλα και μεταναστόπουλα, στα οποία θα περιλαμβάνεται η εκμάθηση της μητρικής γλώσσας και της ιστορίας της πατρίδας τους, καθώς και ιδιαίτερη μέριμνα για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ