Παρασκευή 30 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
... ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟΥΣ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε χτες από τον Μίκη Θεοδωράκη και την Αρχιεπισκοπή της Εκκλησίας της Ελλάδας, ανακοινώθηκε ότι το έργο του μουσικοσυνθέτη «Requiem» θα παρουσιαστεί σήμερα στις 7μ.μ. στη Μητρόπολη Αθηνών από τη Χορωδία της ΕΡΤ, σε διεύθυνση Αντώνη Κοντογεωργίου, με σολίστ τους Μάτα Κατσούλη, Βικτόρια Μαϊφάτοβα, Χριστόφορο Σταμπόγλη.

***

Για δύο ακόμη βραδιές (σήμερα και αύριο), ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Μαρία Σπυροπούλου εμφανίζονται στο «Συρμό», με τραγούδια από τον πρόσφατο δίσκο «Εδώ Μένω» του Μιχάλη Κουμπιού, αγαπημένα λαϊκά, σύγχρονα, διασκευές παραδοσιακών κ.ά.

***

Διεθνές Συνέδριο Συγγραφέων - το πρώτο διεθνές στην Ελλάδα - με θέμα «Δυσκολίες που παρουσιάζονται στη μετάφραση σε μια άλλη γλώσσα» διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Οργανισμός Σαλαμίνας «Καφενείο των ιδεών» και Ομιλος Ουνέσκο Νομού Πειραιώς και Νήσων, υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟ και του Δήμου Σαλαμίνας και τη στήριξη του πολιτιστικού οργανισμού «Ζαλώνη - Ξάστερον» και της Διεθνούς Ενωσης Συγγραφέων. Το συνέδριο θα διεξαχθεί (20-22/4) στο ξενοδοχείο «Μελίνα» στη Σαλαμίνα.

***

Στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων (Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας) φιλοξενείται αναδρομική έκθεση εικαστικών έργων του Βασιλείου Ν. Χατζηβασίλη (1918-2005). Ο δημιουργός γεννήθηκε στην Ολυμπο Καρπάθου. Ηταν γιος του λαϊκού καλλιτέχνη Νικολή Β. Χατζηβασίλη (Μορφινού). Μαθήτευσε κοντά στον πατέρα του και αργότερα ασχολήθηκε με μία ιδιαίτερη τεχνοτροπία, ως αμμοκονιαστής (τεχνίτης που σοβαντίζει), διακοσμώντας με πρωτότυπες συνθέσεις σπίτια και εκκλησίες. Βασική του θεματολογία είναι η ιστορία του λαού μας.

***

Στη μνήμη του τουμπίστα Γιάννη Ζουγανέλη, αφιερώνεται η σημερινή συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (8.30μμ) στο Μέγαρο Μουσικής, με πρώτες εκτελέσεις των έργων «Δυτικά» του Χάρη Βρόντου και το Κοντσέρτο για κουιντέτο χάλκινων πνευστών και ορχήστρα «Ντιβερτιμέντο της Νέας Ορλεάνης», του Ντίνου Κωνσταντινίδη, που ζει στις ΗΠΑ. Σολίστ: Παναγιώτης Καίσαρης, Γιάννης Καραμπέτσος, Βαγγέλης Σκούρας, Κώστας Αυγερινός, Γιώργος Ραράκος. Η συναυλία, με διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού, θα κλείσει με την «Παθητική» του Μπετόβεν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ