Παρασκευή 30 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Νέα επαναχάραξη των συνόρων στα Βαλκάνια

Τοποθέτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Θ. Παφίλη στο Ευρωκοινοβούλιο

Η αποδοχή της έκθεσης Αχτισαάρι από την ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη δημιουργία «ανεξάρτητου» προτεκτοράτου, υπό ΕυρωΝΑΤΟική κατοχή δημιουργεί ένα πρωτοφανές παγκόσμιο δεδομένο. Ανατρέπει και παραβιάζει όλες τις αρχές του διεθνούς δικαίου και του ΟΗΕ που διαμορφώθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Τα παραπάνω τονίζει ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, σε δήλωσή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, στη συζήτηση σχετικής Εκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το μέλλον του Κοσσυφοπεδίου και το ρόλο της ΕΕ.

Συνεχίζοντας, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισημαίνει ότι με την έκθεση που ψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η ΕΕ προωθεί νέα επαναχάραξη συνόρων στα Βαλκάνια, διαιωνίζει την παρουσία των ευρωΝΑΤΟικών δυνάμεων κατοχής στην περιοχή, ασκεί ωμό εκβιασμό στη Σερβία, ενώ υποδαυλίζει εθνοτικές συγκρούσεις και αποσχιστικά κινήματα.

Υπογραμμίζοντας τη συμμετοχή των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ στην περιοχή, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ αναφέρει στη δήλωσή του τα ακόλουθα:

«Η ΕΕ και το Ευρωκοινοβούλιο με την αποδοχή της Εκθεσης Αχτισαάρι για τη δημιουργία "ανεξάρτητου" προτεκτοράτου του Κοσσόβου, υπό ΕυρωΝΑΤΟική κατοχή δημιουργεί ένα πρωτοφανές παγκόσμιο δεδομένο απόσχισης και δημιουργίας ενός νέου κράτους. Ανατρέπει και παραβιάζει όλες τις μέχρι τώρα συμφωνίες και αρχές του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου που διαμορφώθηκε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Εκθεση που υπερψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο, Λαϊκό Κόμμα, Φιλελεύθεροι και Σοσιαλδημοκράτες προωθεί νέα επαναχάραξη των συνόρων στα Βαλκάνια, διαιωνίζει την παρουσία των ΕυρωΝΑΤΟικών στρατιωτικών δυνάμεων κατοχής, ασκεί ωμό εκβιασμό στη Σερβία, την ίδια στιγμή που με προκλητική θρασύτητα ενοχοποιεί και καταδικάζει το σερβικό πληθυσμό του Κοσσόβου και την ίδια τη Σερβία. Ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για την όξυνση εθνοτικών αντιθέσεων και συγκρούσεων σε ολόκληρα τα Βαλκάνια, την υποδαύλιση αποσχιστικών κινημάτων, την επιβολή και νομιμοποίηση της παρουσίας κατοχικών ΕυρωΝΑΤΟικών δυνάμεων στην περιοχή.

Αποκαλύπτονται πλέον οι πραγματικοί στόχοι του εγκληματικού πολέμου του ΝΑΤΟ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, στον οποίο συμμετείχαν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών της, κεντροαριστερές και κεντροδεξιές, ανάμεσά τους και η τότε ελληνική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Πολιτική που συνεχίζει σήμερα με την ίδια συνέπεια και η κυβέρνηση της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας την προσήλωση και των δύο κομμάτων του δικομματισμού στη συμμετοχή και στήριξη των εγκληματικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ΕΕ - ΝΑΤΟ και ΗΠΑ στην περιοχή και σ' όλο τον κόσμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ