Παρασκευή 30 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Κήρυγμα ενσωμάτωσης της νεολαίας στο σύστημα

«Παρωχημένος ο ριζοσπάστης νέος που θέλει να αλλάξει τον κόσμο». Πρέπει να είναι «ευέλικτος» και «να επικεντρωθεί» στη «διαβούλευση» και τη «συναίνεση»!

Κήρυγμα ενσωμάτωσης της νεολαίας στην προώθηση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην Παιδεία και στις εργασιακές σχέσεις, συνοδευόμενο από την παραίνεση να αποκηρύξει η νέα γενιά κάθε μορφή ριζοσπαστικής πάλης για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων της, έκανε χτες ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας στο ΣΕΦ, κατά την έναρξη του συνεδρίου της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ.

Μπροστά σ' ένα ακροατήριο, που επικροτούσε τις αντιεκπαιδευτικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου αναλύοντας τους σχεδιασμούς του κόμματός του για την ανώτατη εκπαίδευση πρότεινε τα πανεπιστήμια να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ενταγμένα στις απαιτήσεις της αγοράς. Στο όνομα της μεγαλύτερης «αυτοτέλειας» και «αυτοδιαχείρισης», κάλεσε τους νέους να «συμμετέχουν» και να «συναινέσουν» στις «αλλαγές» στην ανώτατη εκπαίδευση. Ταυτιζόμενος πλήρως με το νόμο - πλαίσιο που ψήφισε η κυβέρνηση, περιέγραψε μια Παιδεία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του κεφαλαίου με «πανεπιστήμια ανοιχτά, ανταγωνιστικά, αυτοδιοικούμενα στο διεθνή χώρο».

Αξιοποιώντας τα στημένα επεισόδια ΜΑΤ - κουκουλοφόρων, ο Γ. Παπανδρέου επιχείρησε να σπιλώσει τους φοιτητικούς αγώνες και να υπονομεύσει το κίνημα. Κάλεσε τους νέους να ...«αποδεσμευτούν από τα παρωχημένα σχήματα του ριζοσπάστη νέου που θέλει να αλλάξει τον κόσμο», γιατί, όπως υποστήριξε, «πολλές φορές χωρίς να συνειδητοποιεί γίνεται θεματοφύλακας της ακινησίας». Ο Γ. Παπανδρέου κάλεσε ουσιαστικά τους νέους πειθήνια να αποδεχτούν τις αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, γιατί «Αριστερά δε σημαίνει ακινησία, αλλά απαλλαγή από μια δεξιά διακυβέρνηση»! Παίζοντας το ρόλο του «δούρειου ίππου» της κυβέρνησης, ο Γ. Παπανδρέου επιχείρησε να αποτρέψει τις λαϊκές κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν καθολικής εκπαίδευσης αναφέροντας: «Σας καλώ σε μια νέα μορφή πάλης, πιο ουσιαστικής, πιο δυναμικής, πιο αποτελεσματικής, που αγγίζει την καρδιά». Μια ...«μορφή πάλης» που, όπως είπε, θα πρέπει να επικεντρωθεί στη «διαβούλευση» και την «κοινωνική συναίνεση»!

Ο Γ. Παπανδρέου κάλεσε τη νέα γενιά να τα «αλλάξει όλα», και στην αγορά εργασίας να στηρίξει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τετραετή ανασφάλιστη ή ...ημιανασφάλιστη εργασία των νέων και τις ρυθμίσεις για περιοδική και ευκαιριακού χαρακτήρα εργασία. Αυτές τις προτάσεις τις διάνθισε με αόριστες υποσχέσεις περί ενίσχυσης των νέων αγροτών που σήμερα στενάζουν κάτω από τη νέα ΚΑΠ την οποία ψήφισαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, αλλά και χρηματοδότησης των νέων επιχειρηματιών, που βίωσαν στο πετσί τους την επίθεση του ΠΑΣΟΚ και σήμερα της ΝΔ στο εισόδημά τους.

Στα πλαίσια της ανασυγκρότησης της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της παραπέρα μετατροπής της σε όχημα προώθησης και στήριξης των αντιλαϊκών πολιτικών, ο Γ. Παπανδρέου κάλεσε τους συνέδρους «να σπάσουν τα στεγανά των κλειστών κομματικών νεολαιών», να «ξεφύγουν από τις κακές παραδόσεις του παρελθόντος», να γίνουν «ευέλικτοι», ώστε να μπορούν να πιάσουν «τον παλμό των ραγδαίων εξελίξεων»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ