Πέμπτη 17 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δρόμοι βαμμένοι στο αίμα

Στο αίμα βάφτηκαν και οι δρόμοι της Βόρειας Ελλάδας στη διάρκεια των γιορτών του Δεκαπενταύγουστου, αφού από το πρωί της Δευτέρας μέχρι και το Βράδυ της Τρίτης 8 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 5 τραυματίστηκαν σε τροχαία ατυχήματα.

Στο 30ό χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ν. Μουδανιών-Παλιουρίου Χαλκιδικής έχασε τη ζωή του ο 24χρονος Κωνσταντίνος Σωτήρογλου από τη Θεσσαλονίκη, όταν το ΙΧ στο οποίο επέβαινε βγήκε από την πορεία του και προσέκρουσε σε μαντρότοιχο. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε και ο οδηγός του οχήματος Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, 24 χρόνων. Κατά την Αστυνομία ο οδηγός βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Η 38χρονη Γιοβάνα Τσατσαλίδη από τη Θεσσαλονίκη έχασε τη ζωή της και δυο άλλοι τραυματίστηκαν σε μετωπική σύγκρουση δύο ΙΧ στο 1ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Μουδανιών-Θεσσαλονίκης. Αλλα δύο άτομα σκοτώθηκαν σε ισάριθμα τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Σερρών. Πρόκειται για τους Βασίλη Τσιαμπάζη, που σκοτώθηκε στο 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ροδολείβους- Δομίρου, όταν το αυτοκίνητό του ξέφυγε από την πορεία του και ανατράπηκε, καθώς και τον 28χρονο Γερμανό Μίκαελ Ούλριχ, όταν η μοτοσικλέτα που οδηγούσε συγκρούστηκε με ΙΧ στο 35ο χιλιόμετρο του δρόμου Δράμας-Αμφίπολης. Στο 33ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Κοζάνης-Θεσσαλονίκης σκοτώθηκε ο 32χρονος Γεωργιανός Σισάουρι Κότζα, η μοτοσικλέτα του οποίου ξέφυγε από το δρόμο και ανατράπηκε.

Στο 8ο χιλιόμετρο του επαρχιακού δρόμου Κιλκίς-Νέου Πετριτσίου έχασε τη ζωή του ο 74χρονος συνταξιούχος Αναγνώστης Σχορδάς όταν το μοτοποδήλατο που οδηγούσε συγκρούστηκε με ΙΧ που οδηγούσε ο Γιώργος Αυγένης, 41 χρόνων. Αλλα δυο άτομα σκοτώθηκαν επίσης κι άλλο ένα τραυματίστηκε σοβαρά στο 58ο χιλιόμετρο του δρόμου Θεσσαλονίκης-Βέροιας όταν το ΙΧ του οποίου επέβαιναν «σφηνώθηκε» σε πλατφόρμα που μετέφερε ζαχαρότευτλα. Νεκροί είναι ο Κωνσταντίνος Βελαντώνης, 41 χρόνων, και ο Σωτήρης Γκουγκουλάρας, 46 χρόνων, ενώ σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός του αυτοκινήτου Ιωάννης Καραγιάννης, 42 χρόνων.

Χτες στις 3 μ.μ. ΙΧ αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 20χρονο Γιώργη Σανκίρωφ, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών στο ύψος του Κορηνού. Ο άτυχος νεαρός συμμετείχε σε συνεργείο που εκτελούσε εργασίες οδοποιίας. Επίσης τραυματίστηκε ο 22χρονος Αγάπιος Κιουρτσίδης, κάτοικος Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ότι σε ελέγχους που ενήργησε την τελευταία βδομάδα, διαπιστώθηκαν συνολικά 70 παραβάσεις για κατανάλωση αλκοόλ, 581 για υπέρβαση των ορίων ταχύτητας και 187 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ