Σάββατο 31 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Εφυγε» ο σ. Ανδρέας Μούσης

Ο Ανδρέας Μούσης
Ο Ανδρέας Μούσης
«Εφυγε» από τη ζωή χτες Παρασκευή το πρωί ο Ανδρέας Μούσης, παλιό στέλεχος του ΚΚΕ, από τη Λαμία. Η κηδεία του γίνεται σήμερα ώρα 10 το πρωί, από το Νεκροταφείο Ξηριώτισσας στη Λαμία.

Ο Ανδρέας Μούσης γεννήθηκε το 1925 στη Λαμία και έγινε μέλος του Κόμματος το 1943. Πρωτοπόρος στην ΕΠΟΝ, στο ΕΑΜ, στον ΕΛΑΣ, με πολύχρονες φυλακίσεις και εξορίες, μπροστάρης στην πολιτική δουλιά μέσα από την ΕΔΑ. Μπροστάρης στον αντιδικτατορικό αγώνα.

Στέλεχος του Κόμματος μετά τη μεταπολίτευση το 1974, διατέλεσε Γραμματέας της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ και μέλος του Γραφείου Περιοχής Στερεάς.

Ο λαός της Λαμίας τον εξέλεξε επανειλημμένα Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Λαμιέων. Σε όλη του τη ζωή στάθηκε πιστός στις γραμμές του Κόμματος και πάλευε δραστήρια για τα συμφέροντα του λαού. Αξια αναφοράς είναι η σταθερότητά του, η πίστη του στο Κόμμα και στη Σοσιαλιστική προοπτική της χώρας.

Η ΝΕ Φθιώτιδας απευθύνει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του και υπόσχεται πως θα συνεχίσει τον αγώνα, που τόσο πολύ πίστεψε ο σύντροφος Ανδρέας Μούσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ