Σάββατο 31 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΕΜΠΩΝ
Μείωσε τις ποινές το Εφετείο

Ενοχοι κρίθηκαν χτες από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας και οι έξι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών, όπου χάθηκαν άδικα 21 μαθητές από το Μακροχώρι Ημαθίας. Οι ποινές τους, όμως είναι μικρότερες απ' αυτές που τους επιβλήθηκαν πρωτόδικα, τον Ιούλη του 2005. Σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου, κρίθηκαν ένοχοι για 21 ανθρωποκτονίες και πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροή.

Συγκεκριμένα, οι ποινές είναι: Δημήτρης Ντόλας, οδηγός της νταλίκας, κάθειρξη 15 χρόνια και 3 μήνες (πρωτόδικα 19 χρόνια). Φώτης Καβελίδης, συνιδιοκτήτης της νταλίκας και υπεύθυνος του τμήματος φόρτωσης και μεταφοράς της εταιρείας «Ακρίτας ΑΕ», κάθειρξη 14 χρόνια και 3 μήνες (από 18 χρόνια), Αναστάσιος Καμέας, συνδιοκτήτης της νταλίκας, κάθειρξης 11 χρόνια και 3 μήνες (από 14 χρόνια). Πολυχρόνης Δαρδαμπούνης, πρώην διευθυντής της εταιρείας, φυλάκιση 4 χρόνια, 4 μήνες και 15 ημέρες (από 13 χρόνια). Δημήτρης Χαμπούρης, διευθυντής του εργοστασίου, φυλάκιση 4 χρόνια, 11 μήνες και 15 ημέρες, (από 13 χρόνια). Μωυσής Αλεξάκης, αποθηκάριος της εταιρείας, φυλάκιση 3 χρόνια και 11 μήνες (από 4 χρόνια και 8 μήνες).

Στη φυλακή οδηγήθηκε και ο Αν. Καμέας, για τον οποίο η πρωτόδικη ποινή είχε ανασταλτικό χαρακτήρα. Οι τρεις τελευταίοι αφέθηκαν ελεύθεροι αφού εξαγόρασαν τις ποινές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ