Σάββατο 31 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΖΕΦΥΡΙΟΥ»
Δεν περνάνε τα «χαφιεδοσυμβούλια»

Αντιδράσεις για το «Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας» που έστησε ο δήμος

Το «Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας» (ΤΣΠΠ), που σύστησε η «πράσινη» δημοτική αρχή Ζεφυρίου, πρέπει να ανοίξει σαν ζήτημα σε όλους τους μαζικούς φορείς, τους δημότες και τους εργαζόμενους της πόλης, ώστε να το καταδικάσουν και να μην επιτρέψουν τη λειτουργία του. Αυτός ο άμεσος και αναγκαίος στόχος τέθηκε από την εκδήλωση που διοργάνωσε την Πέμπτη το βράδυ η δημοτική παράταξη «Δημοκρατικός Συνδυασμός Ζεφυρίου» με τη συμμετοχή πολλών κατοίκων, αλλά και εκπροσώπων φορέων.

Ηδη η σύσταση του ΤΣΠΠ στο Ζεφύρι έχει δημιουργήσει πολλές αντιδράσεις, που ισχυροποιήθηκαν μετά την προχτεσινή εκδήλωση και την ενημέρωση για τους πραγματικούς στόχους του από την Λίνα Κροκίδη και τον Νίκο Τσιούνη, που συμμετείχαν από την «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη».

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο Δημήτρης Τσιουμπρής, επικεφαλής της παράταξης και δημοτικός σύμβουλος σημείωσε ότι «τα "χαφιεδοσυμβούλια" έχουν στόχο να κάνουν τους δημότες συνυπεύθυνους και ο ένας να γίνεται χαφιές του άλλου. Αποτελούν μέρος της πολιτικής που κατευθύνεται από την ΕΕ και εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις και έχουν στόχο να αντιμετωπίσουν με μέτρα καταστολής και αστυνόμευσης τις αντιδράσεις που δημιουργεί η πολιτική της ανεργίας, της φτώχειας κ.ά.».

Παίρνοντας το λόγο η νομικός - εγκληματολόγος Λ. Κροκίδη επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το αιτιολογικό για να παρθούν τέτοιου είδους αποφάσεις είναι για να «εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας». Δεν μπορεί όμως να υπάρχει ασφάλεια του πολίτη χωρίς κοινωνική και οικονομική ασφάλεια.

«Εδώ και χρόνια, σημείωσε ακόμα, έχει ξεκινήσει επίθεση σε βάρος κοινωνικών και εργατικών δικαιωμάτων. Η επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα το επόμενο βήμα, ώστε να αναχαιτιστεί ο κόσμος και να μην παλέψει για τα προβλήματα και τα δικαιώματά του. Και σ' αυτά τα πλαίσια θέλουν και την ΤΑ στην υπηρεσία του συστήματος για να προλαβαίνουν αντιδράσεις εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων».

Τέλος, αναφερόμενη ειδικά στα ΤΣΠΠ, επισήμανε ότι «σε όσες χώρες εφαρμόστηκαν δεν πέτυχαν καμία μείωση της εγκληματικότητας. Παραμένουν όμως ως μηχανισμοί χαφιεδισμού, καχυποψίας και καταδοτισμού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση για την ιθαγένεια (2013-03-28 00:00:00.0)
Συγκέντρωση - συναυλία σήμερα (2002-10-17 00:00:00.0)
Συναυλία με τον Χρ. Κροκίδη (2002-10-04 00:00:00.0)
«Διεκδικούμε την πόλη μας»! (2002-10-01 00:00:00.0)
Πληθαίνουν οι εκδηλώσεις και οι αντιδράσεις (2001-05-26 00:00:00.0)
Αντιδρούν στην επίσκεψη - φιέστα (1999-03-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ