Κυριακή 20 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Θέατρο, μουσική, χορός στην Πετρούπολη

Ο Δ. Μητροπάνος στο θέατρο Πέτρας
Ο Δ. Μητροπάνος στο θέατρο Πέτρας
Μετά τη μουσική ανάταση που προηγήθηκε στα μέσα του καλοκαιριού, το Φεστιβάλ Πέτρας προτείνει για την τελευταία καλοκαιρινή και πρώτη φθινοπωρινή περίοδο την επιμόρφωση και την ψυχαγωγία που απορρέει από το θέατρο. Ετσι, στη δεύτερη ενότητα του Φεστιβάλ Πέτρας, κυρίως θεατρική, θα φιλοξενηθούν έξι θεατρικές παραστάσεις: «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη από τη «Θεατρική Διαδρομή», σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαλακόπουλου, μετάφραση Κώστα Γεωργουσόπουλου, σκηνικά- κοστούμια Απόστολου Βέττα, μουσική Βασίλη Δημητρίου και χορογραφία Δημήτρη Καμινάρη. Ερμηνεύουν: Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Χρίστος Ευθυμίου, Γιάννης Θωμάς, Μάκης Αρβανιτάκης κ.ά. (23/8).

«Το έπος ΓΚΙΛΓΚΑΜΕΣ» από το θίασο «Ρόδα», σε σκηνοθεσία Μαρία Περετζή, μετάφραση και θεατρική προσαρμογή Βασίλη Τσακόπουλου και Δημήτρη Περατζή, σκηνικά Νίκου Τσουμπλεξή και Κώστα Ανανίδα, μουσική Πίας Πιεράκου και Αγγελου Γιαννάτου, κοστούμια Ιουλίας Βεντίκου, Βίκυς Τσέλιου, Γεωργίας Ψαρρά και Ασπασίας Καφίρη, χορογραφίες Μαρίας Περετζή. Στο τραγούδι η Αλίκη Μέρμηγκα. Παίζουν: Β. Τσοκόπουλος, Π. Αρσένης, Σ. Κάππας, Λ. Βουτσίνου, Γ. Ψαρρά κ.ά. (29/8).

«Μαντζουράνα στο κατώφλι, γάιδαρος στα κεραμίδια» του Γιώργου Αρμένη, μια συμπαραγωγή των ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας και Σερρών με τον Γιώργο Αρμένη (30/8). Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Αρμένη, τα σκηνικά-κοστούμια του Δαμιανού Ζαρίφη, η μουσική του Χρήστου Λεοντή και οι χορογραφίες της Βάλιας Παπαχρήστου. Μαζί με τον Γιώργο Αρμένη παίζουν: Πασχάλης Τσαρούχας, Νίκος Δαδινόπουλος, Μελίνα Βαμβακά κ.ά.

«Ο τσάρος με τη μακριά γενειάδα» από το Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου (3/9).

Το Λαϊκό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Πετρούπολης παρουσιάζει την παρωδία «www.oagapitikos tis voskopoulas.gr» (11-12/9).

«Εδουάρδος Β΄» του Μάρλοου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, μετάφραση Σεραφείμ Βελέντζα, σκηνικό Αντώνη Δαγκλίδη, κοστούμια Κλαιρ Μπρέισγουελ, μουσική Αριστείδη Μυταρά, χορογραφία Αγγελικής Στελλάτου. Παίζουν: Στέλιος Μάινας, Δημήτρης Λιγνάδης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Γιώργος Πυρπασόπουλος κ.ά. (13/9).

Τη θεατρική αυτή ενότητα συμπληρώνουν και δύο συναυλίες, του Δημήτρη Μητροπάνου (6/9), του Μπάμπη Τσέρτου (9/9) και στις 15/9 των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα μαζί με τους Πυξ Λαξ.

Επίσης, οι κορυφαίοι σολίστες των περίφημων ρωσικών μπαλέτων «Μπολσόι» - και εκ των κορυφαίων του κόσμου - έρχονται για να «μαγέψουν» το αθηναϊκό κοινό με δύο παραστάσεις στις 7 και 8/9 στο Θέατρο Πέτρας.

Την «αυλαία» του Φεστιβάλ έχουν αναλάβει να κλείσουν οι καθηγητές του Ωδείου του Δήμου Πετρούπολης στις 22/9, με μια συναυλία με τίτλο «Μουσικές συναντήσεις». Από τη μουσική της Αναγέννησης, τον Μπαχ και τον Μπραμς θα περάσουν στον Χατζιδάκι, στον Χατζατουριάν και τον Μανουέλ Ντε Φάλια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ