Κυριακή 20 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ 20-26/8
Κυριακή 20/8

Β.Παπακωνσταντίνου - Θ.Μικρούτσικος
Β.Παπακωνσταντίνου - Θ.Μικρούτσικος
Στη Σάμο, σήμερα, ο θίασος «Τέττιγες» παρουσιάζει το έργο «Λα Μοσκέτα» του Ρουτζάντε. Η μετάφραση του έργου είναι του Κωστή Σκαλιόρα, η σκηνοθεσία του Λεωνίδα Βαρδαρού, τα σκηνικά του Δημήτρη Σεβαστάκη, τα κοστούμια της Ελενας Αβτζή, η μουσική επιμέλεια του Χρήστου Ρακιτζή και η κίνηση της Στέλλας Γιαννουλάκη. Τους ρόλους ερμηνεύουν: Νίκος Λύτρας, Γιώργος Μελισσάρης, Ζαχαρένια Αθητάκη, Λεωνίδας Βαρδαρός και Ελισάβετ Τσιαπαρίκου.

  • Η γοητευτική σύμπραξη των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα και των «Πυξ Λαξ» συνεχίζεται. Από σήμερα μέχρι και τις 26/8 θα δίνουν παραστάσεις στην Κρήτη.
Δευτέρα 21/8

Ο Δημήτρης Μητροπάνος, συνεχίζει την καλοκαιρινή του διαδρομή σεργιανίζοντας τους φίλους των τραγουδιών του στο ποιοτικό ελληνικό τραγούδι, που υπηρετεί με πάθος και συνέπεια επί 35 χρόνια, με συνοδοιπόρους δύο νέες φωνές, τη Στέλλα Χροναίου και τον Νίκο Κουρουπάκη. Επιμέλεια κειμένων: Λίλιαν Δημητρακοπούλου, απαγγελία: Δέσποινα Πόγκα, Νίκος Νικολαΐδης. Σήμερα στην πλαζ Ναυπάκτου.

Συναυλία του Πέτρου Γαϊτάνου στο πλαίσιο του 19ου Φεστιβάλ Πάτρας.

Τετάρτη 23/8

«Ειρήνη» του Αριστοφάνη από το Εθνικό Θέατρο, στο πλαίσιο του 19ου Φεστιβάλ Πάτρας, με τους Γιώργο Παρτσαλάκη, Σωτήρη Τζεβελέκο κ.ά.

Την κωμωδία του Ρουτζάντε «Λα Μοσκέτα» παρουσιάζει, σήμερα, στα Γρεβενά, το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Γιώργου Ρεμούνδου, σκηνικά - κοστούμια Λαμπρινής Καρδαρά και μουσική Γιώργου Βασικαρίδη. Παίζουν: Δέσποινα Παπάζογλου, Λάκης Κομνηνός, Βάσια Τζοτζοπούλου, Νίκος Γκεσούλης, Χρήστος Μωραΐτης.

Πέμπτη 24/8

Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Μίκης Θεοδωράκης - Μια μουσική παράσταση» βασισμένη στο έργο και στην εποχή του μεγάλου συνθέτη. Η επιλογή των κειμένων είναι της Κάκιας Ιγερινού, η σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη, τα κοστούμια του Κώστα Βελινόπουλου και οι χορογραφίες της Αποστολίας Παπαδαμάκη. Η ενορχήστρωση είναι του Θύμιου Παπαδόπουλου. Ερμηνεύουν: Γιάννης Μπέζος, Κατερίνα Γιαμαλή, Γιώργος Σμπυράκης κ.ά. Τραγουδούν η Τάνια Τσανακλίδου και ο Κώστας Μακεδόνας. Χορεύει η Κατερίνα Κερβανίδου.

«Ειρήνη» από το Εθνικό Θέατρο
«Ειρήνη» από το Εθνικό Θέατρο
«Λα Μοσκέτα» από το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας στη Βέροια.

Ο Νίκος Παπάζογλου, συνοδευόμενος από τη «Λοξή Φάλαγγα» θα εμφανιστεί στο Ηράκλειο Κρήτης.

Παρασκευή 25/8

«Απ' την Τήλο ως τη Θράκη», ταξιδεύει ο Παντελής Θαλασσινός, με έντεχνα, λαϊκά, δημοτικά, νησιώτικα τραγούδια: Η διαδρομή του συνεχίζεται με συναυλία στη Νίκαια Λάρισας.

Ο Νίκος Παπάζογλου, με τη «Λοξή Φάλαγγα», θα δώσει συναυλία στα Σφακιά.

  • Ο Νίκος Πορτοκάλογλου «κάνει παιχνίδι» με τραγούδια από την εποχή των «Φατμέ» μέχρι σήμερα, στο μουσικό οδοιπορικό του, που συνεχίζεται με συναυλία, στο «Σαϊνοπούλειο» Σπάρτης.
Σάββατο 26/8
  • Ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η «Θάλασσα» των τραγουδιών τους, συνεχίζουν να πλημμυρίζουν τις γωνιές της Ελλάδας. Σήμερα θα βρίσκονται στην Κέρκυρα.

Ο Δημήτρης Μητροπάνος με δύο νέες φωνές, τη Στέλλα Χροναίου και τον Νίκο Κουρουπάκη στο Γήπεδο Φλώρινας - πολιτιστικές εκδηλώσεις «Πρέσπες 2000».

Ο Παντελής Θαλασσινός με «αποσκευές» έντεχνα, λαϊκά, δημοτικά, νησιώτικα τραγούδια, θα βρίσκεται στο Βεάκειο Πειραιά.

«Λα Μοσκέτα» από το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας στην Καστοριά.


«Λα Μοσκέτα» από το θίασο «Τέττιγες»
«Λα Μοσκέτα» από το θίασο «Τέττιγες»

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ