Τρίτη 3 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΗΣΙΑ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ
Μετρούν πληγές και καταστροφές

ΟΝΙΑΡΑ.--

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης επιβλήθηκε χτες στα Νησιά Σολομώντα μετά τον καταστροφικό υποθαλάσσιο σεισμό των 8,1 Ρίχτερ που προκάλεσε τσουνάμι «εξαφανίζοντας» κάτω από τα νερά ολόκληρα χωριά στη δυτική πλευρά του κρατιδίου και επιφέροντας το θάνατο σε τουλάχιστον 15 ανθρώπους. Οι αρχές έκαναν έκκληση για την αποστολή τροφίμων, πόσιμου νερού (επειδή το τσουνάμι κατέστρεψε σχεδόν όλες τις δεξαμενές ύδατος...), σκηνών και ιατροφαρμακευτικής βοήθειας. Εξέφρασαν φόβο για πιθανή σημαντική αύξηση στον αριθμό των θυμάτων καθώς ως χτες βράδυ κανείς δεν ήταν σε θέση να εξακριβώσει ούτε καν τον αριθμό των αγνοουμένων...

Χιλιάδες κάτοικοι που επέζησαν του Εγκέλαδου και του παρεπόμενου τσουνάμι (ύψους αρκετών μέτρων...) κατέφυγαν σε λόφους γύρω από τη μεγαλύτερη πόλη του νησιωτικού κρατιδίου, Γκίζο.

Προληπτικά μέτρα ελήφθησαν σε γειτονικές χώρες, όπως στις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας και τα Νησιά Ν. Καληδονίας (γαλλική κτήση) καθώς ο ισχυρός σεισμός ξύπνησε φόβους για επανάληψη της καταστροφής που προκάλεσε το Δεκέμβρη του 2004 ισχυρότατος σεισμός και τσουνάμι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ