Τετάρτη 4 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Αποφεύγει να θίξει το καθεστώς του τζόγου

Αποφεύγοντας να θίξει το καθεστώς του τζογαρίσματος των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, μιλώντας στη χτεσινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «ένα μεγάλο κόλπο», το οποίο υποστήριξε ότι άρχισε το 2005 και αφορά τα αποθεματικά των Ταμείων. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ... ξεχνώντας την καταλήστευση των αποθεματικών, που έγινε επί των κυβερνητικών ημερών του ΠΑΣΟΚ, επέρριψε ευθύνες στον ίδιο τον πρωθυπουργό και στους υπουργούς Οικονομίας και Απασχόλησης. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης ανέφερε ότι «θα μπορούσε να ζητηθεί από την κυβέρνηση η πώληση των δομημένων ομολόγων για να επιστραφούν τα χρήματα στα Ταμεία».

Το ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, ζητά την «επιστροφή των χρημάτων των ταμείων», αλλά μόνο για την περίοδο από το 2005 και μετά και όχι να επιστραφούν τα κλεμμένα δεκαετιών που ο δικομματισμός παρέδωσε στο μεγάλο κεφάλαιο για να αυξήσει την κερδοφορία του.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου ανέφερε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταθέσει «πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής» και θα υποστηρίξει «πρωτοβουλίες, ποινικού και αστικού χαρακτήρα, που αναμένεται να αναλάβουν τα συνδικάτα».

  • Το αίτημα για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, μετά τις διακοπές της Βουλής, επανέλαβε χτες μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ