Τετάρτη 4 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ
Μέτρα για να προφυλάξουν το προϊόν τους

Στη λογική των επιχειρηματιών για προστασία της εικόνας του αθλητισμού - εμπόρευμα από τους χούλιγκαν, προκειμένου να πουλιέται καλύτερα, κινούνται οι αποφάσεις της κυβέρνησης

Η λογική να αποκοπεί το προϊόν που λέγεται αθλητισμός και όσοι έχουν επιχειρηματική σχέση μαζί του από τα λεγόμενα κακώς κείμενα που δημιουργούν τη βία - προκειμένου έτσι να προστατευτεί και να μην έχει σχέση με τους χούλιγκαν - και, ταυτόχρονα, η απόκρυψη των πραγματικών αιτίων των επεισοδίων, έδωσαν το στίγμα στην περίφημη χτεσινή σύσκεψη του υφυπουργείου Αθλητισμού με αρμόδιους φορείς.

Οι αποφάσεις διαψεύδουν όλα αυτά που οι ίδιοι πριν από μερικές μέρες διατυμπάνιζαν, για «μαχαίρι στο κόκαλο», «ανάγκη λήψης σημαντικών μέτρων» και, παράλληλα, επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και οι επιχειρηματίες του αθλητισμού νοιάζονται για την καλή εικόνα του προϊόντος.

Στη σύσκεψη μετείχαν εκπρόσωποι των ΕΠΟ (Ομοσπονδία ποδοσφαίρου), Σούπερ Λίγκας (διοργανώτρια αρχή Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου), Ενωσης Β΄ και Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, ΕΟΚ (Ομοσπονδία μπάσκετ), ΕΣΑΚΕ (διοργανώτρια αρχή Πρωταθλήματος μπάσκετ), ΕΟΠΕ (Ομοσπονδία βόλεϊ) και ΕΣΑΠ (διοργανώτρια αρχή Πρωταθλήματος βόλεϊ).

Μετά, λοιπόν, από τέσσερις ώρες σύσκεψης οι αποφάσεις κινήθηκαν στο πνεύμα του «βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος», αφού αυτές ήταν βολικές για όλους. Ετσι, αποφασίστηκε:

  • Να «κοπούν» οι σχέσεις των ΠΑΕ με τους συνδέσμους, στους οποίους στο εξής δε θα δίνονται εισιτήρια
  • Η λειτουργία καμερών ασφαλείας στα γήπεδα και η έκδοση ονομαστικών εισιτηρίων από τη νέα αγωνιστική περίοδο
  • Να καταργηθεί το υπάρχον νομικό καθεστώς που αφορά στους συνδέσμους, με την υποσημείωση πως επί της ουσίας δεν καταργείται το δικαίωμα ίδρυσης συνδέσμων, αλλά κόβεται ο ομφάλιος λώρος που μέχρι τώρα τους συνέδεε με τις διοικήσεις των περισσότερων ΠΑΕ.

Απαφάσεις που καθιστούν ακόμα πιο ξεκάθαρη τη λογική ότι κάποιοι βολεύονταν μέχρι σήμερα από την ύπαρξη των οργανωμένων οπαδών και το ίδιο θα γίνει και στο μέλλον έστω και εάν η σχέση δεν είναι πλέον τόσο άμεση. Τα νέα δεδομένα μάλιστα τους προσφέρουν και το άλλοθι να ...νίπτουν τας χείρας τους εάν στο μέλλον τα πράγματα ξεφύγουν ξανά και γίνει η ...στραβή. Και βέβαια απ' όλα αυτά δε θα μπορούσε να λείπει και η αστυνομοκρατία.

Κατά τ' άλλα, δε θα παραταθεί η αναβολή των αθλητικών δραστηριοτήτων της χώρας, που ισχύει έως τις 13 του Απρίλη, ενώ εγκαταλείφθηκε η σκέψη να γίνουν οι εναπομείναντες αγώνες της περιόδου κεκλεισμένων των θυρών. Την πρώτη Κυριακή μετά το Πάσχα θα διεξαχθεί η 27η αγωνιστική που είχε αναβληθεί.

Αναγνωρίστηκαν δακτυλικά αποτυπώματα

Τα δακτυλικά αποτυπώματα πέντε ατόμων που συμμετείχαν στην αιματηρή συμπλοκή της περασμένης Πέμπτης ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και του ΠΑΟ έχουν ταυτοποιηθεί από την Ασφάλεια Αττικής. Τα άτομα αυτά αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν, ενώ οι αρχές θα καλέσουν άλλα 30 άτομα για να ληφθούν μαρτυρικές καταθέσεις.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια εξετάζονται αντικείμενα που βρέθηκαν στον τόπο της συμπλοκής στη λεωφόρο Λαυρίου στην Παιανία. Ομως, δεν έχουν εντοπιστεί τα όπλα με τα οποία δολοφονήθηκε ο 22χρονος Μ. Φιλόπουλος. Παράλληλα, αναζητούνται δυο οπαδοί του Ολυμπιακού που κατέγραψαν με κάμερα τη συμπλοκή.

Οι διωκτικές αρχές εκτιμούν πως πέντε άτομα συμμετείχαν στο φόνο του 22χρονου. Οι δύο από αυτούς τον τραυμάτισαν με μαχαίρι και ο τρίτος τον χτύπησε με ρόπαλο στο κεφάλι. Μέχρι χτες η Αστυνομία διέθετε ενδείξεις για πέντε άτομα, χωρίς, όμως, να υπάρχουν οι απαραίτητες αποδείξεις.

Παραδοχές...

Την ευθύνη τους για την κατάσταση ανέλαβαν, χτες, ορισμένοι επιχειρηματίες - παράγοντες. Μετά τη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ντ. Νικολαΐδης, παραδέχτηκε: «Αποτύχαμε στο θέμα της βίας και της διαιτησίας. Να μην κοροϊδευόμαστε, υπάρχουν άνεργοι οπαδοί που κυκλοφορούν με "Μερσεντές". Κανείς από εμάς δεν ασχολήθηκε πραγματικά με το πρόβλημα. Να πούμε ποιοι είναι αυτοί που κάνουν τα επεισόδια. Οποιος πει ότι δε γνωρίζει μας κοροϊδεύει». Πρότεινε δε οι ομάδες να μείνουν «τρία χρόνια εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων». Από την πλευρά του ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Βαρδινογιάννης, αναγνώρισε: «Εκβιαζόμαστε από οπαδούς. Εμείς ξέρουμε ποιοι πρωταγωνιστούν, όμως δεν μπορούμε να κάνουμε τη δουλιά που οφείλει να κάνει η Αστυνομία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προς εξελίξεις για τα τηλεοπτικά (2018-07-19 00:00:00.0)
Εκ νέου αναβολή στην έναρξη (2016-10-04 00:00:00.0)
Ο Οκτώβρης των ντέρμπι (2014-09-05 00:00:00.0)
Πολύνεκρη τραγωδία σε γήπεδο (2012-02-02 00:00:00.0)
Αναμένονται εντάλματα σύλληψης (2007-04-11 00:00:00.0)
Να καταργηθούν οι ΠΑΕ (2007-04-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ