Τετάρτη 4 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ - ΗΠΑ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Η Πελόζι στη Δαμασκό

ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΡΑΜΑΛΑ.-

Σήμερα συναντάται με τον Σύρο Πρόεδρο Μπάσαρ αλ Ασαντ η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι, που έφθασε, χτες, στη συριακή πρωτεύουσα. Η Πελόζι έγινε δεκτή με ιδιαίτερες τιμές στο αεροδρόμιο, όπου την καλωσόρισε ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών και στη συνέχεια, ακολουθούμενη από τη συνοδεία της αλλά και πλήθος δημοσιογράφων, περιηγήθηκε στην παλιά πόλη της Δαμασκού.

Η Πελόζι επέμεινε στην άποψη ότι «η έναρξη διαλόγου με τη Συρία είναι εξαιρετικά σημαντική» και διευκρίνισε ότι θα συζητήσει με τον Πρόεδρο Ασαντ ζητήματα τρομοκρατίας, τις εξελίξεις στο Ιράκ και στο Λίβανο. Επίσης, απέρριψε, για άλλη μια φορά, την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της ο Αμερικανός Πρόεδρος, που την κατηγόρησε ότι η επίσκεψή της στη Συρία «δίνει αντιφατικά μηνύματα στη συριακή ηγεσία».

Πριν φθάσει στη Δαμασκό, η Πελόζι είχε συναντήσεις στη Βηρυτό ενώ μετέβη και στη Ραμάλα, όπου είχε δίωρη συζήτηση με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο. Η συνάντηση έγινε «σε καλό κλίμα και ανταλλάχτηκαν απόψεις».

  • Την άμεση άρση του δολοφονικού εμπάργκο κατά του παλαιστινιακού λαού, και την ανάγκη άμεσης εφαρμογής των σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ στο πλαίσιο της εναντίωσης όλων μας στη Νέα Ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων, ζητά με ψήφισμά της από την πρόσφατη Συνδιάσκεψή της, η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη.
  • Την άρση του αποκλεισμού του παλαιστινιακού λαού καθώς και την αναγνώριση της νέας παλαιστινιακής κυβέρνησης εθνικής ενότητας ζητούν με γραπτή έκκλησή τους 50 ευρωβουλευτές από όλες τις ευρωκοινοβουλευτικές ομάδες, μεταξύ των οποίων και η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ