Τετάρτη 4 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ
Νέα φάση στις σχέσεις τους

ΑΒΑΝΑ.--

Ολοκληρώθηκε χτες η τριήμερη επίσημη επίσκεψη του Ισπανού υπουργού Εξωτερικών Μιγκέλ Ανχελ Μορατίνος στην Κούβα, ύστερα από τις συνομιλίες που είχε με τον Κουβανό αντιπρόεδρο, Κάρλος Λάγκε, όπου και επισημάνθηκε η επιθυμία να αναπτυχθούν οι διμερείς σχέσεις με πλήρη σεβασμό ανάμεσα στις δύο χώρες. Λίγο αργότερα συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του Εθνοκοινοβουλίου της Λαϊκής Εξουσίας, Ρικάρντο Αλαρκόν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Ισπανού υπουργού με τον Κουβανό ομόλογό του, Φελίπε Πέρες Ρόκε, ο Μιγκέλ Ανχελ Μορατίνος υπογράμμισε πως με την επίσκεψή του ξεκινά μια νέα φάση στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες μέσω του ανοιχτού και θετικού διαλόγου. Από την πλευρά του ο Κουβανός διπλωμάτης χαρακτήρισε θετική την επίσκεψη (σ.σ. αντίστοιχη είχε να γίνει από το 1998), και κάλεσε την Ισπανία να συμβάλλει στο να βελτιωθούν οι σχέσεις ΕΕ και Κούβας. Κάτι που οι Κουβανοί επιθυμούν. Υπογράμμισε όμως ότι πρέπει να καταργηθεί η λεγόμενη κοινή θέση της ΕΕ και να σταματήσουν οι επεμβάσεις στα εσωτερικά της χώρας του.

Ο Μορατίνος επισκέφθηκε επίσης σημαντικές ιστορικές και πολιτιστικές τοποθεσίες του νησιού, καθώς και τη Λατινοαμερικανική Σχολή της Ιατρικής, όπου σήμερα σπουδάζουν εντελώς δωρεάν πάνω από 10.000 νέοι από 20 χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ