Πέμπτη 5 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ»
Με ψηλά το κεφάλι γύρισαν στα πόστα τους

Με τη χτεσινή τους συγκέντρωση, σωματείο και εργαζόμενες επιβεβαίωσαν ότι παραμένουν σε επιφυλακή, παρά την ανάκληση των απολύσεων

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στον«Ευαγγελισμό», με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στα χέρια
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στον«Ευαγγελισμό», με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στα χέρια
«Σήμερα αισθανόμαστε υπέροχα γιατί κερδίσαμε και είναι όλοι δίπλα μας: οι συνάδελφοι, οι εργαζόμενοι του "Ευαγγελισμού" και οι εργαζόμενοι των άλλων κλάδων που βρέθηκαν απ' την αρχή στο πλευρό μας και μας στήριξαν στη μάχη που δώσαμε ενάντια στην τρομοκρατία της εργοδοσίας και τις απολύσεις».

Με αυτά τα λόγια, με τη σιγουριά ότι ο ενωμένος ταξικός αγώνας των εργαζομένων έχει αποτέλεσμα, οι καθαρίστριες του «Ευαγγελισμού» έδωσαν χτες το πρωί μαζικό «παρών» στη συγκέντρωση που διοργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός (ΣΕΝΕ). Σαν επισφράγισμα του νικηφόρου αγώνα που έδωσαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, με τη στήριξη των ταξικών συνδικάτων, για την ανάκληση των τρομοκρατικών απολύσεων δέκα καθαριστριών που επιχείρησε η εργολαβική εταιρεία «Αριάνθη», επειδή οι καθαρίστριες του «Ευαγγελισμού» πήραν μέρος στην απεργία των ταξικών συνδικάτων στις 29 του Μάρτη.

Εκεί, και οι συνδικαλιστές του Συνδικάτου Καθαριστών/τριών Αττικής, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΘήνας, του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, που βρέθηκαν απ' την πρώτη στιγμή στο πλευρό των καθαριστριών του «Ευαγγελισμού».

«Αυτά που ζήσαμε αυτές τις μέρες δεν είναι μόνο η εργοδοτική αυθαιρεσία και η βαρβαρότητα που διογκώνεται από την πολιτική και τους νόμους των ιδιωτικοποιήσεων και στα νοσοκομεία. Είναι η απόδειξη ότι με την άμεση αντίδραση των εργαζομένων, με τη συμπαράσταση των ταξικών δυνάμεων, μπορούν να μπουν εμπόδια σε αυτή την πολιτική και να υπάρξουν κατακτήσεις», υπογράμμισε μιλώντας στη συγκέντρωση ο πλειοψηφών σύμβουλος του ΣΕΝΕ Ηλίας Σιώρας. Και τόνισε ότι αγώνας θα συνεχιστεί για μόνιμη δουλιά με πλήρη δικαιώματα για τις καθαρίστριες του νοσοκομείου, με καθαρό το μέτωπο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Υγείας.

«Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει», βροντοφώναξαν οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού», απαντώντας και στην πρόκληση της προϊσταμένης της εργολαβικής εταιρείας Φωτεινής Μπύρου, που λειτουργώντας σαν το μακρύ χέρι της εργοδοσίας στεκόταν επιδεικτικά απέναντι απ' τη συγκέντρωση, «έκοβε φάτσες» και διαμήνυε ότι «δεν επιτρέπεται οι καθαρίστριες να λείπουν από τη δουλιά τους». Τη στάση αυτή κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι του ΣΕΝΕ, ξεκαθαρίζοντας ότι θα περιφρουρούν και δε θα επιτρέψουν τις απειλές και την οποιαδήποτε απόπειρα τρομοκράτησης των καθαριστριών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μοιράζει ποινές στους εργαζόμενους και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στους εργολάβους (2023-11-29 00:00:00.0)
Μειώσεις μισθών και εργοδοτική τρομοκρατία σε βάρος των εργολαβικών καθαριστριών (2017-11-17 00:00:00.0)
Απαίτησαν δυναμικά την επαναπρόσληψη της καθαρίστριας (2012-03-10 00:00:00.0)
Νέα παρέμβαση έκαναν οι ταξικές δυνάμεις (2010-08-07 00:00:00.0)
Απαντά αγωνιστικά στην τρομοκρατία της ISS (2010-03-16 00:00:00.0)
Ξεκινούν οι κινητοποιήσεις (2009-01-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ