Παρασκευή 6 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΒΟΛΟΥ
Συνεχίζει τη δίωξη σε βάρος συνδικαλιστών

Αρνείται να επαναπροσλάβει εργαζόμενους που απέλυσε από τη ΔΕΥΑΒ η προηγούμενη δημοτική αρχή επειδή δε δέχτηκαν να υπογράψουν συμβάσεις έργου

Εντείνονται οι αντιδράσεις για τη δίωξη των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, Τ. Τριανταφυλλάκου, αντιπροέδρου του Εργατικού Κέντρου Βόλου (ΕΚΒ) και μέλους της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων Δημοτικών Επιχειρήσεων και Μ. Ματζαβίνου, προέδρου του Σωματείου και μέλους της διοίκησης του ΕΚΒ, που ξεκίνησε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή της ΝΔ και συνεχίζει η σημερινή του ΠΑΣΟΚ. Μεγάλη είναι η αγανάκτηση και για την άρνηση του δημάρχου Αλ. Βούλγαρη, να προχωρήσει στην επαναπρόσληψη των έξι απολυμένων της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Βόλου, (ΔΕΥΑΒ), ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και οι δύο συνδικαλιστές.

Ολα ξεκίνησαν όταν τον περασμένο Αύγουστο δεκαοκτώ εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΒ κλήθηκαν με την απειλή της απόλυσης να υπογράψουν συμβάσεις έργου με ασφάλιση στο ΤΕΒΕ, που είναι παράνομες. Εξι απ' αυτούς, μεταξύ των οποίων οι δύο συνδικαλιστές, αρνήθηκαν και μέχρι σήμερα είναι άνεργοι με υπαιτιότητα της επιχείρησης.

Ολο αυτό το διάστημα, η πρώην και η νυν Δημοτική Αρχή αντιμετώπισαν το θέμα προκλητικά και κυνικά. Είναι χαρακτηριστική η στάση του σημερινού δημάρχου Αλ. Βούλγαρη, την οποία οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν ως αλαζονική και υπεροπτική αφού αρνείται να συναντηθεί με εκπροσώπους του Σωματείου τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νομικοί σύμβουλοί του κάλεσαν τους απολυμένους για να τους αναγκάσουν εκβιαστικά να υπογράψουν σύμβαση έργου με ασφάλιση ΙΚΑ, το πολύ ενός έτους, υπό την προϋπόθεση ότι θα αποσύρουν την αγωγή που είχαν καταθέσει σχετικά με τις απολύσεις. Επίσης, ο Αλ. Βούλγαρης δείχνοντας ότι θέλει να ξεμπερδεύει με τους δύο συνδικαλιστές, είπε ότι τυχόν θετική για τους εργαζόμενους δικαστική απόφαση θα οδηγηθεί μέχρι τον Αρειο Πάγο.

Για τις συνδικαλιστικές διώξεις και τις απολύσεις των εργαζομένων της ΔΕΥΑΒ έχει οριστεί τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας στο Βόλο, τη Δευτέρα 16 Απρίλη. Το θέμα έφερε πρόσφατα στη Βουλή και το ΚΚΕ, με Ερώτηση των βουλευτών Ν. Γκατζή και Τ. Τσιόγκα προς τους υπουργούς Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, ζητώντας να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι, με όλα τα δικαιώματα και υποχρεώσεις που προβλέπονται από την εργατική νομοθεσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ