Κυριακή 20 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
Nissan Maxima Q
Αναβαθμίζοντας την κορυφή

Το Nissan Maxima Q δεύτερης γενιάς παρουσιάστηκε σημαντικά αναβαθμισμένο από πλευράς επιδόσεων, ασφάλειας, άνεσης, ευρυχωρίας, αλλά και εξοπλισμού

Το αμάξωμα είναι ξανασχεδιασμένο και η ανάρτηση έχει δεχτεί σειρά βελτιώσεων. Οι κινητήρες είναι 24βάλβιδοι V6, 2000 και 3000 κ.εκ. Το αμάξωμα είναι κατά 30% πιο άκαμπτο σε σχέση με το τωρινό μοντέλο και είναι μακρύτερο κατά 150mm και φαρδύτερο κατά 10mm. Ο χώρος για τα πόδια αυξήθηκε κατά 35mm χάρη στο μεταξόνιο που μεγάλωσε κατά 50mm. Το πορτ-παγκάζ χωράει 520 λίτρα σε σχέση με 440 του μοντέλου που αντικαθιστά. Η ανάρτηση ημιάκαμπτου άξονα πολλαπλών συνδέσμων έχει αναβαθμιστεί για μεγαλύτερη άνεση, ενώ το πίσω τμήμα της διαθέτει πλευρικό σύνδεσμο που βρίσκεται πίσω από τη ράβδο στρέψης και όχι εμπρός από αυτή. Σύμφωνα με την Nissan έχει αυξηθεί η πρόσφυση του ελαστικού και έχει βελτιωθεί η κατευθυντικότητα. Η ορατότητα έχει βελτιωθεί χάρη στο μεγαλύτερο πλάτος των κρυστάλλων και την ψηλότερη θέση οδήγησης. Τα κρύσταλλα είναι μονωτικά τύπου UV. Το ABS είναι τετρακάναλο τελευταίας γενιάς και υποβοηθείται από το σύστημα υποβοήθησης φρένων της Nissan και ηλεκτρονικό κατανεμητή πέδησης.

Το Maxima Q εφοδιάζεται με αντικλεπτικό σύστημα Nissan NATS 5 και αναβαθμισμένο immobilizer. Στα εντυπωσιακά σημεία του κορυφαίου Nissan, η δυνατότητα αποθήκευσης των προσωπικών προτιμήσεων (π.χ. ραδιοσταθμοί) στα δυο κλειδιά ανάφλεξης που παραλαμβάνονται με το αυτοκίνητο. Αν υπάρχουν δυο οδηγοί, αυτές οι επιλογές μπορούν να είναι διαφορετικές ώστε να προσαρμόζονται στις προτιμήσεις του. Το Maxima Q διατίθεται σε τρία μοντέλα: 10 SLX, 20 SE και 3.0 SE σε τιμές που ξεκινούν από 9.080.000 δρχ. Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται: air condition, ABS, τέσσερις αερόσακοι, ενεργά προσκέφαλα, άνοιγμα θυρών με τηλεχειριστήριο, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέφτες και 6 ηχεία. Προαιρετικά διατίθενται ξύλινες επενδύσεις, αυτόματο κλιματιστικό, αντιθαμβωτικοί καθρέφτες, δερμάτινο τιμόνι, βελούδινο ύφασμα και υπολογιστής ταξιδιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ