Σάββατο 7 Απρίλη 2007 - Κυριακή 8 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα αυθαίρετα και οι αιτίες

Ενας στους τρεις κατοίκους των πόλεων στον κόσμο ζουν σε αυθαίρετα και παραγκουπόλεις, ενώ στην Ελλάδα μπορεί να μη γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των αυθαιρέτων (ξεπερνούν πάντως τις 500.000) εκτιμάται, όμως, ότι από τις 100.000 οικοδομικές άδειες που εκδίδονται κατά μέσο όρο το χρόνο, το 25 με 30% περιέχουν αυθαιρεσίες!

Αυτά αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια διεθνούς συνεδρίου με θέμα «Αυθαίρετα και Εθνική Οικονομία», που διοργανώθηκε στο Σούνιο από το ΤΕΕ, το Σύλλογο Τοπογράφων, τη Διεθνή Ομοσπονδία Τοπογράφων (FIG) και άλλους φορείς.

Οπως επισήμανε ο Στ. Ενεμαρκ, πρόεδρος της FIG, σήμερα ο παγκόσμιος πληθυσμός είναι 6,5 δισεκατομμύρια, εκ των οποίων τα 3,2 δισ. είναι αστικός πληθυσμός και από τους οποίους το 1 δισ. ζουν σε παραγκουπόλεις, ενώ εκτιμάται ότι ως το 2020 ο αριθμός αυτός θα φτάσει το 1,4 δισ., δηλαδή ένας στους τρεις κατοίκους των πόλεων ζει σε συνθήκες εξαθλίωσης, προς δόξαν των... αγαθών του καπιταλισμού!

Στην Ελλάδα, πάλι, όπως επισημάνθηκε από πολλούς ομιλητές, μετά τον πόλεμο ο αυθαίρετος τομέας αντικατέστησε την έλλειψη στεγαστικής πολιτικής και την έλλειψη διάθεσης πόρων για φθηνή κατοικία.

Μια κατάσταση βέβαια που γέννησαν και εξακολουθούν να συντηρούν οι πολιτικές των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και που τώρα μάλιστα χρησιμοποιούν για να μετατρέψουν τους ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων σε πολιτικούς όμηρους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ